CHP'li Mahmut Tanal, belediye personelini AKP broşürü taşırken görüntüledi

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Şile'deki AKP ilçe başkanlığı önünde İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın broşürlerini taşıyan belediye personelini görüntüledi.

13 Haziran 2019 09:01
Son Güncellenme Tarihi: 13 Haziran 2019 14:29
Paylaş

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Şile'de AKP ilçe başkanlığı binası önünde Binali Yıldırım’ın propaganda broşürlerini taşıyan Şile Belediyesi personelini görüntüledi.

Şile’de seçim çalışması yürüten CHP’li Mahmut Tanal, AKP Şile İlçe Başkanlığı binası önünde İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın propaganda broşürlerini taşıyan Şile Belediyesi personelini görüntüledi.

Mahmut Tanal’ın çektiği görüntülerde, 2 belediye işçisi AKP ilçe binası önünde yere saçılan broşürleri toplayıp kolilere istiflerken görülüyor.

AKP’li Şile Belediyesi işçileri, Tanal’ın “Belediye çalışanı olarak niye Ak Parti’nin seçim malzemelerini düzeltip dağıtmaya çalışıyorsunuz? Kim görev verdi size, belediye başkanlığı mı?” sorularını yanıtsız bıraktı.

‘VALİ EMRİYLE PROTESTO’ İDDİASI

Öte yandan İBB çalışanlarının Saraçhane’deki merkez bina önünde gerçekleştirdiği ‘İmamoğlu protestosunun’ Vali’nin emriyle gerçekleştiği iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanları Saraçhane’deki merkez bina önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, isim vermeden Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyuyla paylaştığı israf iddialarını reddetmişti. Muhalefetin tepkisini çeken açıklamaların ardından CHP’li Mehmet Bekaroğlu, basın açıklamasının Vali tarafından verilen talimatla gerçekleştirildiğini öne sürdü.

İBB çalışanları adına yapılan açıklamada “İstanbulumuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile ‘israf’ kavramına sıkıştırma ‘insafsızlığı’ gösterenleri kınıyoruz” denildi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter hesabından İBB çalışanlarının resmi yazışma adreslerinden basın açıklamasına çağrıldığı e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı. E-postada, basın açıklamasına müdür, müdür yardımcısı ve amirlerin katılımının zorunlu olduğu belirtiliyor.

PARTİZANLIĞIN GELDİĞİ SON NOKTA

CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu da İstanbul için projelerini açıkladığı basın toplantısında protesto olayına ilişkin şöyle dedi:

“İnanın, bu kadar ileri gidebileceklerini gerçekten tahmin etmemiştim. İBB çalışanlarına yaptırılan basın açıklamasına baktığınızda, bu ülkede partizanlığın geldiği noktaya bakıyorsunuz ve bu ülkede yapılanlar adına utanıyorsunuz… Merak etmesinler, biraz daha sabır göstersinler.  Benim yönetime gelmemle birlikte onlara da söz veriyorum; herkes artık kendi yeteneği ve mesleği gereğince sadece işini yapacak. Görevi, sadece 16 milyona ve İstanbul’a hizmet etmek olacak.” (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İnşaatta elektrik akımına kapılan 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Erdoğan: S-400’ler bir dahaki ay geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...