13 Haziran 2019 06:29

Silopi Belediyesi taşınmazların devri kararını iptal etti: Dava açacağız

Silopi Belediye Meclisi kayyum döneminde belediyeye ait taşınmazların farklı kurumlara devredilmesine ilişkin alınan kararları iptal etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP'li Silopi Belediye Meclisi kayyum döneminde belediyeye ait taşınmazların farklı kurumlara devredilmesine ilişkin alınan kararları iptal etti. Belediye Eş Başkanı Adalet Fidan, taşınmazların tekrardan kendilerine devredilmemesi halinde ilgili kurumlar hakkında dava açacaklarını aktardı.  

31 Mart yerel seçimlerinin ardından HDP yönetimine geçen Şırnak'ın Cizre Belediyesinin ardından, Silopi Belediyesi de kayyum döneminde belediyeye ait taşınmazların farklı kurum ve kuruluşlara devredilmesine ilişkin alınan kararları iptal etti. Kararın, geçtiğimiz ayın sonunda olağanüstü toplanan Belediye Meclis Toplantısı'nda alındığı öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne devredilen bir araç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen Kadın Dayanışma Merkezi ile 15 bin metrekareden daha geniş bir alanın da aralarında bulunduğu taşınmazların devredilmesinin iptaline ilişkin alınan karara ise "hukuka aykırı" gerekçesi gösterildi.

3 AKP'li üyenin ret oylarına karşı alınan karara ilişkin konuşan Silopi Belediye Eş Başkanı Adalet Fidan, kararın ardından nasıl bir sürecin yaşanacağı hakkında bilgi paylaştı.

"TALEP OLMADAN TAŞINMAZLAR DEVREDİLDİ"

Taşınmazların "olmayan bir meclis" tarafından farklı kurumlara devredildiğini hatırlatan Eşbaşkan Fidan, "Bu hukuksuz bir karardı. Herhangi bir talep olmadan taşınmazlar devredilmiş. Böylece belediye de zarara uğratılmış. Çünkü belediyemizin devredilen kurum ve arazilere ihtiyacı var" dedi.  

"GERİ VERİLMEZSE DAVA AÇACAĞIZ"

Konuya ilişkin aldıkları meclis kararlarını ilgili kurumlara tebliğ etmeye başladıklarını aktaran Fidan, bundan sonrası nasıl bir sürecin işleyeceği hakkında ise şunları söyledi: "Bir ay içerisinde olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapmalılar. 2 ay içerisinde herhangi bir dönüş olmaz ise, aldığımız kararı kabul etmemiş anlamına gelir. Eğer devredilen kurumları geri vermeyi ret ederlerse biz de mahkemeye başvuracağız ve ilgili kurumlar hakkında dava açacağız."

"AKP'Lİ SEÇMENLERE DE HÜRMETSİZLİKTİR"

Taşınmazların devrinin iptaline ilişkin AKP'lilerin aldığı tutuma da tepki gösteren Fidan, şu değerlendirmede bulundu: "Bir yerde seçildiğiniz takdirde siyasi kimliği bir kenara koymak lazım. Halkın yararına olan çalışmaları desteklemek gerekir. Ancak AKP bu konuda ret oyu kullandı. Bu da AKP'nin halen kayyum zihniyetinde olduğu ve destek verdiğini gösteriyor. Halkın yararına olan bir duruma ilişkin karşı tutum almak aynı zamanda sizi seçen seçmenlere de hürmetsizliktir." (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: İdlib'de Türkiye'nin verdiği koordinatlarla teröristleri vurduk

SONRAKİ HABER

95 cm: Mega Kentin Mini Yurttaşları belgeseli Documentarist’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...