13 Ekim 2012 09:32

Barış yürüyüşçülerine destek

Barış yürüyüşçülerinin “savaş, kaderimiz değildir” diyerek başlattıkları Roboski’den Ankara’ya yapılan barış yürüyüşe Ankara’da insan hakları savunucuları destek verdi.İHD Ankara Şube ve Barış Yürüyüşçüleri Ankara İnsiyatifi Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek

Barış yürüyüşçülerine destek
Paylaş

İHD Ankara Şube ve Barış Yürüyüşçüleri Ankara İnsiyatifi Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek “savaşa karşı, barışın dilini konuşmanın zamanıdır” dedi.

Grup adına açıklamayı yapan Çetin Gürer, savaşa karşı barış sesinin en fazla yükseldiği yer olan Roboski’den başlatılan yürüyüşü desteklediklerini ve yürüyüşçülerin yanlarında olduklarını söyledi. Savaştaki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek isteyen barış yürüyüşçülerinin 20 Ekim’de Ankara’da olacağını söyleyen Gürer, herkesi Sakarya Caddesi’nde barış yürüyüşçülerini karşılamaya çağırdı. Gürer, savaş nedeniyle milyonlarca insanın göç etmek zorunda kaldığına, on binlerce insanın faili belli cinayetlerde ve çatışmalarda yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek, bütün iktidarların Kürt sorununda sergiledikleri inkarcı, militarist ve ırkçı politikaların sorunu daha da çözümsüz bir hale getirdiğini söyledi. Temmuz ayından bu yana, çatışmalı ortamın daha da şiddetlendiğini belirten Gürer, ölümlerin artmasının ve cezaevlerinde artan açlık grevlerinin bunun göstergesi olduğunu söyledi. Yaşanan acıların son bulması için tarafların bir an önce diyalog ve müzakerelere başlaması gerektiğini ifade eden Gürer, savaşa karşı barışın dilini konuşmanın, barışı toplumsal bir talep olarak çoğaltmanın savaşı bitireceğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Efsaneler Eskişehir’de ölümsüzleşecek

SONRAKİ HABER

Cezaevinde olup bitenlere gözümüzü kapatmayalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...