13 Haziran 2019 04:13
Son Güncellenme Tarihi: 13 Haziran 2019 05:39

Saldırıya uğrayan Yeniçağ Yazarı Demirağ, Erdoğan'a hakaretten cezaevine giriyor

Gazeteci Demirağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle hakkında verilen 11 ay hapis cezası nedeniyle bugün cezaevine giriyor.

Fotoğraf: Yavuz Selim Demirağ / Twitter

Paylaş

Ankara'da sokak ortasında saldırıya uğrayan Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle hakkında verilen 11 ay hapis cezası nedeniyle bugün cezaevine giriyor. Demirağ, "Haksızlığa uğrayıp cezaevine girenlerin sesi oldum. Oradan da doğruları yazacağım. Susmayacağım" dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün yazısına göre, Yeniçağ yazarı ve Türkiyem TV'nin yöneticisi Yavuz Selim Demirağ, bugün Ankara- Kalecik Cezaevine girecek. "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten hakkında verilen 11 aylık hapis cezasının bir bölümünü çekecek olan Demirağ'ın hakkında daha önce verilen hükmün açıklanması geri bırakılan bazı cezaları ve davaları da var.

KONUŞMASI SUÇ SAYILDI

4 yıl önce Nazilli'de konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta yaptığı konuşma nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Demirağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Demirağ, hakkında rapor hazırlayan polislerden birisi FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Diğeri ise meslekten ihraç edildi.

"SUSMAYACAĞIM"

Öztürk'ün yazına göre Demirağ yapılan saldırıları, açılan davaları şöyle yorumladı: "İsteniyor ki basın gerçekleri yazmasın. Asla iktidarı eleştirmesin. Eleştirenler susturulmak isteniyor. Ceza, tazminat davaları eksik olmuyor. Böyle devam edildikçe gazetecileri cezaevleri bekliyor. İşten çıkarmalar, baskılar, dövülmeler yaşanacak. Yazarın can güvenliği de olmayacak. Bugün cezaevine girdiğimde oradan da yazmaya devam edeceğim. Haksızlığa uğrayıp cezaevine girenlerin sesi oldum. Oradan da doğruları yazacağım. Susmayacağım."

Gazeteci Demirağ, bugün 11 ay 20 günlük cezasının infazı için hapse gireceğini Yeniçağ'daki "Mahpus çantası" başlıklı yazısında anlattı. "Siz bu satırları okurken ben de kapının arkasında hazır bekleyen çantamı alıp cezaevine girmiş olacağım" diyen Demirağ, şu ifadeleri kullandı:

"Suçum 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'. Daha önce yazdım. FETÖ'cü polislerin kumpası ile tutulan fezleke, konuşma metnininkaseti bana verilmedi. Montajsız video izletilmedi. Karar gıyabımda verildi. Hakim dinlemedi bile. Talimatla alınan ifadeyi yeterli gördü. İstinaf Mahkemesi de hiç bir işlem yapmadan onayladı. Hasılı 11 ay 20 günlük ceza infaz edilecek. Bu arada devam eden sayısına yetişemediğim başka davalar da var."

NE OLMUŞTU?

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ, 10 Mayıs'ta bir diğer Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel ile gerçekleştirdiği program sonrası evine girmek üzereyken arkasından gelen yaklaşık 5-6 kişilik grubun sopalı saldırısına uğramıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin 6 kişi olduğu ve 2'sinin yakalandığı belirtilmiş ve gece saatlerinde 4 şüpheli daha gözaltında alınmıştı. Ancak gözaltına alınan saldırganlar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan CHP'ye "Hitler" benzetmesi

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 13 Haziran 2019 Perşembe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...