12 Haziran 2019 15:53

Antik Myrleia kenti  için mücadele sürecek

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Mudanya’da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti kalıntıları üzerine AVM yapılmasına karşı mücadelenin devam ettirileceğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Mudanya’da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti kalıntıları üzerine AVM yapılmasına karşı açılan davada mahkeme kararı olumsuz olsa bile, mücadelenin devam ettirileceğini söyledi.

“Myrleia’dan Mudanya’ya” resim-fotoğraf sergisi, BAOB Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda açıldı.

Serginin açılışında konuşan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Mudanya’da yaşananların, yabancı sermayenin 2011 yılında önce vurdumduymazlığıyla başlayıp, sonrasında ‘yerli ve milli sermayenin’ para için tarihi yok etme kastına karşı süren bir mücadelenin öyküsü olduğunu söyledi.

“İMAR AFFI AVM’NİN ÖNÜNÜ AÇTI”

Talanı durdurmak için yıllardır çalıştıklarını anlatan Altun, inşaat kazılarında görülen değerli eserlere rağmen, antik şehrin olmadığına delil aranmaya çalışıldığını belirtti.  Koruma Kurulunun adeta tarih talanına yol açtığını, AVM inşaatının önünü adına imar barışı denilen affın açtığını hatırlatan Altun, “Mahkeme sürecinde üçüncü keredir bilirkişi incelemesi yapılan davada, rapordaki ve kurul kararındaki yasadışılıklar itiraz yoluyla açıklanmıştır. Umarız itirazlar yerini bulur ve gerçek anlamda bilimsel raporlarla iptal kararı verilir” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise tarihin AVM’ye sığmayacağını, bölgeye ilişkin yeni bir imar planı yaptıklarını ifade ederek “İnşallah bu davayı kazanacağız ve orasını antik müze haline dönüştüreceğiz” dedi. Sergi, BAOB Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda 23 Haziran’a kadar 12.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sudan’da halkı katleden darbeciler İstanbul'da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Tunuslular AB ile serbest ticaret anlaşmasından endişeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...