13 Ekim 2012 09:20

Rus RT televizyonu: Suçlu Türkiye

TÜRKİYE'nin Rusya’dan Suriye’ye giden   yolcu uçağını Esenboğa'ya inişe zorlamasına ilişkin tartışmalar sürüyor.  Uçak krizinin yaşanmasının ardından Rus basınında,  olayın suçlusunun Türkiye olduğu kaydedildi. Rus televizyon kanalı RT, "Suriye ihtilafı küreselleşiyor" iddiasın

Rus RT televizyonu: Suçlu Türkiye
Paylaş

TÜRKİYE'nin Rusya’dan Suriye’ye giden   yolcu uçağını Esenboğa'ya inişe zorlamasına ilişkin tartışmalar sürüyor.  Uçak krizinin yaşanmasının ardından Rus basınında,  olayın suçlusunun Türkiye olduğu kaydedildi. Rus televizyon kanalı RT, "Suriye ihtilafı küreselleşiyor" iddiasını ortaya attığı haberinde "Türkiye'nin artan saldırganlığı, diplomatik bir kavgayı tetikledi" yorumu yaptı.
RT, "Uçaklar, Gerginlikler ve Jeopolitik Taşmalar: Suriye İhtilafı Küreselleşiyor" başlıklı haberinde Türkiye'nin attığı adımın 18 aylık Suriye krizinin nasıl bölge ve dünya çapında dalgalandığını gösterdiğini kaydetti.
"Türkiye'nin artan saldırganlığının, Ankara'nın ilk başta pek az yanıtı olduğu diplomatik bir kavgayı tetiklediğini" öne süren RT, bir Amerikan gazetecinin "Türkiye, bunu Washington'un onayı olmadan yapmıyor" iddiasını yansıttı.
RT, "çok fazla uluslararası etkileri" bulunan uçak indirme olayının, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın, 150 kişilik bir ABD'li özel gücün bölgesel güvenliği sağlamak için Ürdün-Suriye sınırına gönderildiğini teyit ettiği günde meydana gelmesinin "alarm çanlarını çaldığı" yorumu da yaptı. Haberde ABD'nin, Suriye'ye karşı bir savaşı Amerikan kamuoyuna satmasının, bu planlara karşı çıkan Rusya gibi güçlerin "tamamen şeytanlaştırılmadığı sürece imkansız olduğu" iddiasına yer verildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tasarıya göz yumanlar ihanet içindedir

SONRAKİ HABER

Efsaneler Eskişehir’de ölümsüzleşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...