12 Haziran 2019 13:16

“Kıdem tazminatımıza, emeklilik hakkımıza sahip çıkıyoruz”

DİSK, 15 Haziran’da Kartal’da yapılacak miting için yaptığı bildiri dağıtımlarıyla işçi ve emekçileri kıdem tazminatına sahip çıkmaya çağırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK’e bağlı sendikalar İstanbul’da Şirinevler Metrobüs durağında yaptıkları bildiri dağıtımıyla emekçileri, başta kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı olmak üzere işçi sınıfının haklarının gasbedilmesine karşı 15 Haziran’da Kartal’da yapılacak mitinge çağırdı.

Sabah 07.30’da emekçilere seslenen DİSK üye ve yöneticileri, “Ülkemizde ekonomik kriz etkisini artırıyor. İşsizlik Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırıyor, zamlar ücretlerimizi eritiyor. Ülkeyi yönetenler halkın bu acil sorunlarından uzak. Krizin faturasını emekçilere kesecek, işçilere ve halka daha fazla yük getirecek önlem paketi için ise İstanbul’daki seçimler bekleniyor” dedi.

İşçi haklarına yönelik ciddi tehlikeler içeren “Dönüşüm Adımları”nın 10 Nisan’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ilan edildiğini belirten DİSK, “Bu tehlikeli planda kıdem tazminatımızın fona devredilmesi, bireysel emeklilik sisteminin (BES) zorunlu hale getirilmesi, vergi yükünün tabana yayılması gibi ‘önlemler’ yer alıyor. Kıdem tazminatının fona devriyle tazminat işveren sorumluluğu olmaktan çıkacak, işten çıkarmalar kolaylaşacak, biz işçilerin önemli bir iş güvencesi ortadan kalkacak, kıdem tazminatının fona devri, işsizliği daha da artıracak. İktidarın açıkladığı en tehlikeli adımlardan biri de BES’in zorunlu hale getirilmesidir. İktidar zorunlu BES ile tüm ücretlilerden her ay kesinti yapmak, bu kaynağı sermayeye aktarmak istiyor” dedi.

Açıklamada, 15 Haziran’da saat 17.00’de Kartal’da yapılacak mitinge çağrı yapıldı: “Yaklaşık yarım asır önce DİSK’in kapatılması girişimlerine karşı ayağa kalkan işçi sınıfı 15-16 Haziran 1970’te yaşamı durdurmuş, alanları doldurmuş, sendikalarına ve örgütlenme haklarına sahip çıkmış, işçiler haklarını direne direne savunmuştu. Dün sendikal hakları için ayağa kalkan işçi sınıfı, bugün de haklarına sahip çıkmak için birleşecek ve mücadele edecektir. Kıdem tazminatımız ve emeklilik hakkımız başta olmak üzere tüm haklarımız için birliğimizi pekiştirelim, mücadelemizi büyütelim.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Küresel Barış Endeksi'nde Türkiye 163 ülke arasında 152. sırada

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu: 2018'de 67 çocuk işçi, iş kazasında hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa