10 Nisan 2011 10:15

Binlerce liseli kalem kırdı

Türkiye'nin genelinde binlerce öğrenci eğitim sistemini ve YGS skandalını protesto etmek için sokağa çıktı. İstanbul’da da bir araya gelen binlerce lise öğrencisi YGS’de yaşanan şifre skandalını protesto etti. Geçtiğimiz haftadan bu yana liselerde dershanelerde ve sosyal paylaşım sitelerinde YGS’de yaşananları protesto

Binlerce liseli kalem kırdı
Paylaş

Şifre değil, parasız eğitim sınavsız üniversite istiyoruz pankartı arkasında bir araya gelen lise, dershane öğrencilerinin sayısı saat 13.00’e doğru binleri buldu. Evlerinde dövizler hazırlayan, liseliler, bazı dövizleri  ve pankartları da meydanda hazırladı. İstiklal Caddesi boyunca yürüyen gençlere, yol boyunca katılım olurken, Taksim’e gezmeye gelenler ve esnaflar da alkışlarla eyleme destek verdi.

‘ÖSYM’YE TAYYİP’E VE CEMAATE İSYAN’

Meydandan Galatasaray Lisesi önüne 1.5 saatte yürüyen gençler en çok, “LGS’ye-LYS’ye hayır” “Parasız eğitim, sınavsız üniversite”, “ÖSYM şifreni al başına çal”, “Tayyip Amerika’ya, Fethullah’ın yanına”, “Tayyip’ten hesabı liseliler soracak” sloganlarını attılar. “

“Şifre yaz ÖSYM’ye yolla, birbirinden güzel üniversiteler cebine gelsin”, “Ali Demir, kimden geldi bu emir”, “Şifre döndü kel göründü” gibi renkli dövizler açan liseliler, yürüyüş boyunca en çok ÖSYM Başkanı Ali Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cemaatlere tepki gösterirken, sınavların da kaldırılmasını istediler.

CUMA GÜNÜ BOYKOT VAR

Galatasaray Lisesi önünde basına açıklama yapan Mihrişah Esen, ÖSYM Başkanı Ali Demir’in açıklamalarının sadece Hükümet yetkililerini tatmin ettiğini, gençlerin açıklamalardan tatmin olmadığını dile getirdi.Tatmin olduklarını söyleyenlerin yargı sürecini etkilediklerini belirten Esen, bu açıklamaları yapanların istifa etmesini istediklerini ifade etti.
Yıllarca bu sınava hazırlandıklarını ama birilerinin soruları bazı yerlere sızdırdığını söyleyen Esen, ortaya çıkan skandalın peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Yaşananlar hem sınav hem de eğitim sisteminizin çöktüğünü göstermiştir” diyen Esen, sınavların kaldırılmasını, sınavsız üniversitenin yollarını açan bir sistemin getirilmesini istediklerini dile getirdi. Mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Esen, Cuma gününe kadar skandal aydınlatılmazsa okulları boykot edeceklerini ifade etti. (İSTANBUL)


İZMİR’DE YÜRÜYÜŞ

İzmir’de lise ve dershane öğrencileri Konak SGK önünde toplanarak Gündoğdu Meydanına yürüdü ve basın açıklaması yaptı. Kitlesel karılımın olduğu eylemde ‘Cemaate değil, bilime özgürlük’, ‘AKP’nin uşağı Ali Demir istifa’, ‘Ali Demir istifa Fettullahın yanına’ sloganları atıldı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan lise öğrencisi Özgün Yıldızbaş, şifrelerin ve kopyaların kokusunun ortaya çıktığını söyledi. Yıldızbaş, “ÖSYM kurumundan Cin Ali başı sıkışınca suçu matbaaya atmıştır. Gençlik aynı oyunları KPSS skandalında da görmüştü” dedi. Yıldızbaş, liselilerin gençliklerini yaşayamadan yıllarını bu sınava harcadıklarını ve eğitim sisteminin bununla sınırlı kalmadığını vurguladı. Sistemin kendi kültüründen uzak, sosyal yaşantıdan kopuk, sanat ve bilimden habersiz hipodrom öğrenciler yetiştirdiğinin altını çizen Yıldızbaş, ne kendilerinin haklarını ne de katmerli dershane ücretlerini ödemek için içini dişini tırnağına katarak çalışan ailelerinin hakkını ödeyemeyeceklerini söyledi. Başta ÖSYM Başkanı Ali Demir olmak üzere, MEB Nimet Çubukçu’nun ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın istifa etmesi gerektiğini dile getiren Yıldızbaş, “Sınavları da eğitim sistemleri de çökmüştür. Yalanlarının altında kalmışlardır. At hırsızlarının da Fettullahçıların da AKP’nin de hakkından gençlik gelecektir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Liseliler Ankara’da sokağa taştı

SONRAKİ HABER

‘Biz iyi çocuk değiliz, krala çıplaksın deriz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa