Hasankeyf için açıklama yapmak isteyen gençler darbedilerek gözaltına alındı

Tarihi Hasankeyf ilçesinin sular altında bırakılmak istenmesine karşı açıklama yapmak isteyen HDP'li gençler darbedilerek gözaltına alındı.

12 Haziran 2019 07:37
Son Güncellenme Tarihi: 12 Haziran 2019 17:05
Paylaş

Hasankeyf’te açıklama yapmak isteyen HDP Gençlik Meclisi üyelerini polis engelledi. Polisin müdahalesinde bir gazeteci ile 32 HDP’li genç darbedilerek gözaltına alındı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 33 kişi, götürüldükleri ilçe emniyet müdürlüğünde kimlik tespiti yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Gençlik Meclisi üyeleri, tarihi Hasankeyf ilçesinin sular altında bırakılmak istenmesine karşı ilçede basın açıklaması yapmak istedi. HDP Batman Gençlik Meclisi üyelerinin basın açıklaması polisin biber gazlı ve plastik mermili müdahalesine maruz kaldı. Darbedilen ve aralarında HDP Batman İl Eşbaşkanları Gülcemal Erdinç ve İkram İrgi, gazeteci Sonya Bayık’ın da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Gazetecilerin açıklamayı izlemesine izin vermeyen polisin, gazetecilerin kimlik kartlarının fotoğraflarını çekmesi dikkat çekti. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolleri ve kimlik tespitlerinin ardından serbest bırakıldı.

OTOBÜSTE İŞKENCE İDDİASI

Hasankeyf'te gözaltına alınan HDP’liler arasında il eş başkanları da bulunurken, gözaltı otobüsü içine biber gazı sıkıldığı ve gençlere otobüs içinde işkence yapıldığı belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Gençlik Meclisi üyelerinin, tarihi Hasankeyf ilçesinin sular altında bırakılmak istenmesine karşı ilçede yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmedi. İlçe binası önünde yapılmak istenilen basın açıklamasına polis plastik mermi ile müdahale ederek aralarında gazeteci Sonya Bayık, HDP İl Eşbaşkanları Gülcemal Erdinç ve İkram İrgi ile HDP’li gençler Ömer Amaç, Erol Daşdelen, Şiyar Aydın, Hüsamettin Tanrıkulu, Ümit Akbıyık, Osman Demir, Merve Karaçay, Eyyüp Demir’in da aralarında bulunduğu 33 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınanların, araç içinde de işkenceye maruz kaldığı kaydedildi.

ARACIN İÇİNE GAZ SIKILDI

Gözaltı aracının içine biber gazı sıkıldığı belirtilirken, gözaltına alınanların birçoğunun vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olduğu ifada edildi. Plastik mermilerin sıkılması ve işkence sonucu vücutlarında morluklar oluşan gençler, polis otobüsü içinde sloganlar atarak yaşananları protesto etti.

ARAÇTA MUAYENE DAYATMASI

Gözaltına alınanlar, Hasankeyf Devlet Hastanesi'ne getirilirken araç içinde muayeneden geçirilmek istendi. Tepkiler üzerine 33 kişinin hastanede muayene edileceği belirtildi. (Batman/MA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çorlu tren faciasında yakınlarını kaybedenlerin "Adalet Nöbeti"ne polis müdahale etti

SONRAKİ HABER

Türkiye'den ABD'nin sert mektubuna ilişkin ilk yorum: Üslup uygun değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...