12 Haziran 2019 06:48

HDP'den İstanbul seçimi kararı: Parti yönetimi seferber edilecek

HDP MYK'si İstanbul seçimine ilişkin önemli kararlar aldı. HDP, İstanbul’da tek bir oyun bile boşa gitmemesi için yoğun çaba sarf edecek.

1 Mayıs 2019 / Bakırköy - İstanbul | Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) önceki gün parti genel merkez binasında gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 23 Haziran İstanbul seçimine ilişkin önemli kararlar alındı. “Faşizmi yenelim Türkiye’yi demokratikleştirelim” şiarı ile İstanbul seçimleri için çalışmalarını hızlandırma kararı veren HDP, bu kapsamda, parti yönetimini seferber edecek.

HDP İSTANBUL SEÇİMLERİNE YÜKLENECEK

Mezopotamya Ajansının haberine göre toplantıda HDP'nin demokrasi mücadelesindeki rolünün önemine dikkat çekilerek partinin bu kapsamda Türkiye demokrasisi için daha aktif ve etkili bir demokrasi cephesi ile İstanbul seçimlerine yüklenmesi kararı alındı. Toplantıda. HDP’nin asıl amaçları arasında İstanbul seçimlerinde tek bir oyun dahi boşa gitmemesi olduğu vurgulandı. HDP, bu kapsamda çalışmalara hız verecek.

ÖCALAN’IN MESAJLARI İÇİN PLANLAMAYA GİDİLECEK

HDP’nin toplantıda aldığı ve üzerinde yoğunca tartışma yürüttüğü diğer bir önemli konu ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen avukat görüşmesinde Öcalan’ın kamuoyuyla paylaştığı 7 maddelik metin oldu. Yapılan tartışmalarda söz konusu 7 maddelik deklarasyonun daha fazla tartıştırılması için belli planlamalara gidileceği kararlaştırıldı.

"OPERASYONLAR ÇÖZÜM VE DİYALOG ZEMİNİNİN OLUŞMASINI GECİKTİRİR"

MYK’de konuşulan bir diğer konu ise Öcalan üzerindeki tecridin boyutu ile Türkiye’nin sınır dışı ve Kürt illerinde yaptığı operasyonlar oldu. HDP bu konuya ilişkin tecridin belli boyutta kaldırılmasının Türkiye’nin demokratikleşmesi ve temel sorunların çözümü için demokratik mücadeleyi güçlendirdiği tespiti yaptı.

Toplantıda ayrıca yapılan sınır dışı operasyonlar ile yanlış politikaların biran önce son bulması için yoğun tartışmalar yürütüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da sis: Boğaz'da gemi geçişleri askıya alındı, vapur seferleri iptal

SONRAKİ HABER

Norveç’te sağlık çalışanlarının grevi büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa