11 Haziran 2019 17:19

Karamollaoğlu: Adımın başına 'terör' yazıp pasaportumu vermediler

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İsmimin başına 'terör' ifadesi eklenerek pasaportum iptal edildi" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, pasaportunun iptal edildiğini açıkladı. 

Halk TV'de programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir süre önce yurt dışında çıkmak için pasaportunu yenilemek üzere nüfus müdürlüğüne gittiğini ancak kendisine pasaport verilmediğini, gerekçe olarak isminin terörle iltisaklı isimler arasında göründüğünün söylendiğini açıkladı. Karamollaoğlu, bazı isimlerle temasa geçilmesinin ardından 10-15 gün sonra pasaportunu alabildiğini anlattı.

Karamollaoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Tayyip Bey’in şu anda itibarının sarsılmasına en büyük sebep bana göre İçişleri Bakanı. Hiçbir yerde açıkça söylemedim. Genel seçimlerden sonra milletvekillerine verilen yeşil pasaport var, emekli milletvekilleri için de diplomatik pasaporta çevirdiler bunu. Pasaportumu değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gittim. Nüfus müdürü sıkıldı, falan dedi. N’oldu? ‘Efendim dedi biz size pasaport veremeyiz.’ Niye veremezsiniz? ‘Çünkü sizin isminiz karşısına terör yazmışlar’ dedi. 24 Haziran Genel Seçimlerinden hemen sonra. Ne yazmışlar? ‘Terör.’ Peki niye yazmışlar? ‘Onu biz soramıyoruz efendim.’ Kim yazdırıyor, onu siz tahmin edin.”

SOYLU YANIT VERDİ

Karamollaoğlu'nun açıklamalarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ertesi gün yanıt geldi. Soylu  katıldığı bir televizyon kanalında şöyle konuştu:  “Bir yıl önce 6 Temmuz 2018 tarihinde bir müracaat söz konusu. 12 Temmuz 2018 tarihinde de pasaportunu Sayın Temel Karamollaoğlu alıyor. Biliyorsunuz, emniyet pasaportu, Nüfus İdaresine devretti. Ne zaman devretti? Nisan'ın başından itibaren. Artık pasaportları Nüfus İdaresi vermeye başladı. Ne Nüfus İdaresi'nde ne de Emniyet'te böyle bir kaydımız söz konusu değil. Bir terör işi olabilmesi için bir terör hadisesi olması lazım. Bu doğru bir yaklaşım değil. Bir kişinin dosyası olması lazım.”

Karamolloğlu ise, haftalık basın toplantısında konuyu yeniden gündeme getirdi.

Karamolluoğlu Soylu’ya “Pasaportum yok demedim ki, bu tip meselelere devlet yetkililerinin hüsni niyetle yaklaşması gerek. Ben aradım Sivas Valisi’ni. Acaba bir şey vardı da bunu yeniden canlandırdılar mı diye ben aradım. İçişleri Bakanı müsteşarlığı arandı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan arandım. Bana soruldu sizin pasaportunuz var mı var. Benim pasaportumu gittiğim zaman bana verememelerinin sebebi önüne konan şerhtir. Allah rızası için biraz dürüst olun, bu devlet niyeti ile elbette bağdaşmaz. İçişleri Bakanı’na birisi laf atıyor atın bunu içeriye. Suçsuzu itham ediyor, suçluyu savunuyor. Bana pasaportumu müracaat ettiğim anda vermediler” dedi.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Karamollaoğlu'nun pasaport verilmemesi hakkında açıklamada bulundu.

Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Genel Müdürlüğümüz sistemlerinde sayın Karamollaoğlu'na ilişkin herhangi şerh ve kayıt söz konusu olmayıp, kişinin 06.07.2018 tarihinde başvurusu üzerine adına 13.07.2018 10.07.2023 tarihine kadar geçerli Diplomatik Pasaport düzenlendiği, 12.07.2018 tarihinde kendisine teslim edildiği ve pasaportunun aktif olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu’dan 'canlı yayın' açıklaması: Yıldırım soruların görüşülmesini istedi

SONRAKİ HABER

Binali Yıldırım "ekümenik"paylaşımını sildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...