11 Haziran 2019 16:32

Bitlis'te bir Kürtçe tabela daha söküldü

AKP'li belediye daha Kürtçe tabelayı söktü. Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı AKP yönetimindeki Yolalan belde belediyesi, binada bulunan Kürtçe tabelayı söktü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Binali Yıldırım'ın "Kürdistan" kelimesini kullanmasının yansımaları devam ederken bir AKP'li belediye daha Kürtçe tabelayı söktü. Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı AKP yönetimindeki Yolalan (Tatik) Belde Belediyesi binada bulunan Kürtçe tabelayı söktü.

AKP yönetimde olan Bitlis ve Tatvan Belediyesi'ndeki Kürtçe tabelaların sökülmesine tepkiler devam ederken, Hizan ilçesine bağlı Yolalan Belde Belediyesinin Kürtçe tabelayı indirdiği ortaya çıktı. Yolalan Belde Belediye Başkanı DBP'li Felemez Aydın döneminde belediye binasına asılan Kürtçe tabela 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen AKP'li Kerem Çabuk tarafından söktürüldü. AKP'li başkan belediye binası önünde bulunan "Şaredariya Tatik" yazılı tabelayı indirerek sadece Türkçe yazılı tabelayı bıraktı. 

AKP'li Bitlis Belediyesi Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye binasında yazılı Kürtçe tabelayı "Siyasi" olarak değerlendirerek değiştirmiş ve daha sonra Kürtçe, Türkçe, İngilizce yazılı "Bitlis'e hoş geldiniz" yazılı tabelayı sökmüştü. Tatvan Belediyesi ise “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” yazılı tabelayı kaldırarak, yerine “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” tabelası aşmıştı. Tatvan Belediyesi son olarak da mezarlıktaki Kürtçe tabelayı kaldırmıştı. (Bitlis/MA)

ÖNCEKİ HABER

FARC'ın sembol ismi sonunda Kolombiya Kongresi'nde

SONRAKİ HABER

CHP’li Süleyman Girgin: Çocuk işçi ölümleri araştırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...