11 Haziran 2019 14:13

“Ekmeğimizi olduğu gibi sanatı da paylaşabiliriz”

Suriyeli, Balıkesirli ve Antepli ressamlar bir araya gelerek yağlı boya ile hat tablolarından oluşan sergi açtı. Sergi 15 Haziran'a kadar Antep Münif Paşa İl Halk Kütüphanesinde görülebilecek.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Antep’te sosyal medya üzerinden bir araya gelen 5’i Suriyeli, ikisi Antepli ve biri Balıkesirli olmak üzere 8 ressam, yağlı boya ile hat tablolarından oluşan sergilerini açtı. Münif Paşa İl Halk Kütüphanesinin sergi salonunda açılan sergiye Antepli ve Suriyeli sanatseverler katıldı. Sergi 15 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

“BİRLİKTE İCRA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Antep’te 2 yıldan beridir yaşadığını belirten ressam Meray Kırımtay, kentin, bulunduğu bölge itibariyle farklı kültürlerden insanları misafir ettiğini söyledi. Sergiyi açan ressamları bir araya sanatın gücünün getirdiğini vurgulayan Kırımtay, “Antep’te günlerim resim sayesinde çok güzel geçiyor. Resim sayesinde Suriyeli ressamlarla tanışıyorum. Belki de normalde hayatta hiç denk gelmeyeceğim insanlarla resmin sayesinde denk geliyorum. Hep birlikte sanatı icra etmeye çalışıyoruz. Sırf sadece sokaktakileri görmeyelim. Tanıştığım Suriyeli ressamlarla birlikte Suriyelilere dönük düşüncelerim çok değişti” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÇOK SERGİ AÇMAK İSTERİZ”

Serginin açılmasına öncülük eden ressamlardan Suriyeli Kürt ressam Dilbaz Berazi, ressamların farklı kültürün insanlarından olmasına rağmen onları resmin bir araya getirdiğini belirtti. Suriye ve Türkiye halklarının birbirlerine çok yabancı olmadığını aktaran Berazi, “Antepli ressamlarla daha çok sergi açmak isteriz. Suriyeli sanatçılar iç savaştan dolayı yıllardır Antep’te yaşıyor. Ekmeğimizi paylaştığımız gibi sanatımızı da paylaşabiliriz. Bazı arkadaşlar birbirlerini hiç tanımıyordu. Ancak resim sergisi açma düşüncesi onları bir araya getirdi” dedi. (Antep/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mülkiye Çocuk’tan “Çocuk Hakları Seksek Oyunu”

SONRAKİ HABER

Manisa Salihli’de ölü bulunan kadının darbedildiği ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...