11 Haziran 2019 10:21

Almanya’da Ekrem İmamoğlu’yla dayanışma etkinliği

Almanya'nın Stuttgart kentinde CHP'nin düzenlediği şölene iki bin dolayında kişi katıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ali CARMAN
Stuttgart

Özelikle son yıllarda Türkiye’de olup bitenler, yapılacak seçimler ve çalışmaları Almanya’ya kadar ulaşıyor. CHP Baden Württemberg Birliğinin organize ettiği, demokratik kurum ve kişilerin destek verdiği "İmamoğluyla Dayanışma" şenliğine yoğun ilgi oldu.

Kulturhaus Arena salonu etkinliğin başlama saati yaklaştığında çoktan dolmuştu. İkibin kişinin katıldığı şenliğin sunumunu halk sanatçısı Şirin Üstün yaptı.

Binbir çiçekli Anadolu coğrafyasının ortaya çıkardığı önemli şahsiyetlerden Yunus Emre, Mevlana, Köroğlu, Pirsultan, Mustafa Kemal, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Metin Göktepe isim isim alkışlarla anıldılar.

CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun telefonla bağlanması ve konuşması ise salonda uzun süre alkışlandı.

Avrupa Alebi Bektaşi Dernekleri Federasyonu (AABF) Baden Württemberg Bölge Temsilciligi bünyesinde çalışmalar sürdürmekte olan koronun seslendirdiği şarkılar beğeni aldı.

BARIŞ İNCE: GERÇEKLERİ SİZLERE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

BirGün gazetesinden Barış İnce yapmış olduğu konuşmada; "Türkiye de düşünce ve ifade özgürlüğünün yok edilmek istendiğini, muhalif basına yönelik ağır baskılar ile nefes aldırıladığı bu koşullarda gerçekleri yazmaya, sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

ZEYDAN KARALAR: HALKIN GÜCÜNÜ YENECEK BİR GÜÇ YOKTUR

"Hak, Hukuk, Adalet", "Her Şey Çok Güzel Olacak" sloganlarının dillerden düşmediği şölende Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuşmasını yapmak üzere alkışlarla sahneye çıktı.

Zeydan Karalar konuşmasında, "Birliğimiz, kararlılığımız millete olan inancımız ile bu işin üstesinde geleceğiz. Bir tarafta devletin bütün olanaklarına yaslanan bir propaganda, diğer yanda halkın olanaklarıyla çalışmalar sürdüren sayın İmamoğlu. Ülkemizin kutuplaşmaya, kamplaşmaya değil huzura, birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Halkın gücünü yenecek, engeleyecek bir güç yok. Burada bir kez daha ilan ediyoruz türlü oyunlarla Belediye Başkanlığı gasp edilen Ekrem İmamoğlu kazanacak ve her şey güzel olacak" dedi.

Zeynep Bakşi Karatağ ve Suavi şenliğin kültürel yanına zenginlik kattılar. Altı saat süren Ekrem İmamoğlu’ya destek etkinliği; "Buradan çıktığımızda tanıdıklarımızı, dostlarımızı telefon ile arayalım. Olanağı olanlarımız izin alıp İstanbul’a giderek çalışmalara katılsın. Yapılacak en küçük bir katkı dahi kazanmak için çok önemlidir" sözleriyle son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Ceren Erginsoy'un eşi Erdem Özcan ve kızı darbedildi

SONRAKİ HABER

Çiğdem Toker'e açılan 50 bin TL'lik dava reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...