13 Ekim 2012 08:50

Sempozyum halkla buluştu

ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi tarafından 6.sı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, insanlık tarihinin en eski ve en sıcak yapı malzemesi olan pişmiş toprağın, kent kimliğinin önemli bir parçası olarak sanatsal, sektörel ve bilimsel yönleriyle ele alınmasına katkı sağladı.İki hafta boyunca süren sempozyum başta Anadolu &Uu

Sempozyum halkla buluştu
Paylaş

ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi tarafından 6.sı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, insanlık tarihinin en eski ve en sıcak yapı malzemesi olan pişmiş toprağın, kent kimliğinin önemli bir parçası olarak sanatsal, sektörel ve bilimsel yönleriyle ele alınmasına katkı sağladı.
İki hafta boyunca süren sempozyum başta Anadolu Üniversitesi ve ana sponsor Başak Kiremit olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar ile Eskişehir halkının da sahiplenmesiyle, sergiler, yarışmalar, halk konserleri ile renklendi, bilimsel sunumlar ile pişmiş toprağın farklı kullanım olanakları gündeme getirildi. Ortaya çıkan eseler ise kentin geçmişten geleceğe pişmiş toprak kültürünü yansıtan birer abideye dönüştü.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen pişmiş toprak sanatçılarının bu güne kadar ürettiği onlarca eser Tepebaşı Bölgesi'nin farklı alanlarına dikilerek, kent halkıyla buluştu. 6. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'na katılan sanatçıların ürettiği eserler ise, Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası ile Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı'ndaki yerlerini aldılar.
Eserlerinin yerleştirildiği mekânlar şöyle;
Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası: Mariann Ban (Macaristan), Rodney Harris (İngiltere), WaliHawes (Hindistan).
Hayrettin Karaca Parkı: Nazan Sönmez, Kemal Uludağ, Semih Kaplan, Hasan Şahbaz (Türkiye), Lars-Erik Holm, MaroKerasioti (Yunanistan), BrankoMilanovic (Sırbistan), Bingül Başarır (Türkiye)   (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Depo yangınında ölenlerin sayısı üçe yükseldi

SONRAKİ HABER

İzmir’de emekçiler AKP il binasına yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...