11 Haziran 2019 06:26

Ekmek yaparak geçimini sağlayan kadınlar: Yaz sıcağında çalışıyorsak yokluktan

Yazın sıcağında sac önünde yufka ekmek açarak geçimini sağlayan kadınlar, ekonomik krizden kaynaklı işlerin düştüğünü söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Yaz kış sıcak sacın önünde ekmek açarak geçimini sağlayan Gülendem Sarı ve Fatma Sevim, ekonomik krizden kaynaklı işlerin düştüğünü söyledi.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde sofraların vazgeçilmezi yufka ekmek neredeyse her öğün tüketiliyor. Günde 200 ekmek açan Gülendem Sarı (60) ve Fatma Sevim (55) yaz sıcaklığına rağmen komşularının getirdiği karton ve odunlarla yaktıkları saçlı sobanın üzerinde yufka ekmek pişiriyorlar.

"YAZ SICAKLIĞINDA ÇALIŞIYORSAM YOKLUKTAN"

3 yıl boyunca işçi olarak çalıştığı yufkacı dükkanını şimdilerde kendisi işleten Fatma Sevim, işini severek yaptığını ancak sıcakların başlamasıyla birlikte işlerinin de zorlaştığını söylüyor. 7 aydır dükkanı kendisinin işlettiğini belirten Sevim, 3 kadınla birlikte ekmek pişirdiklerini aktardı. Yufka ekmek yanı sıra erişte ve börek de ürettiklerini kaydeden Sevim, "Hem buradan satıyoruz hem de etraftaki dükkanlara dağıtıyoruz" dedi.

Kadın olarak çalışmanın verdiği zorluklara ekonomik krizinde yansıdığını ifade eden Sevim, "İşler de çok iyi değil. Günde 10 paket bazen 20 bazen de hiç gitmiyor. Bir pakette 8 ekmek var. Yaz kış çalışıyoruz" diye belirtti.

60 YAŞINDA, GÜNDE 11 SAAT ÇALIŞIYOR

18 yıldır yufka ekmek açtığını anlatan Gülendam Sarı da, 60 yaşında sıcak sacın önünde ekmek pişirmenin zorluğundan yakındı. Bu yaşta evine ekmek götürebilmek için çalıştığını söyleyen Sarı, şöyle devam etti: "Ailede 6 kişiyiz. Çocuklar okumuyor, iş yok çalışamıyorlar da. Ben çalışıyorum, evi ben geçindiriyorum. Günde 11 saat çalışıyorum. Ekonomik kriz sebebiyle bu sıcakta gelip bu küçücük yerde çalışıyorum.”

Ekonomik kriz nedeniyle iş bulmanın da zorlaştığını dile getiren Sarı, "Akşama kadar sıcaktan boğazım kuruyor ama ne yaparsın ona buna avucunu açmadan çalışmak daha iyi" dedi. (Konya/MA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da 'Suriyelilere plaj yasağı’nı belediye başkanı veto etti

SONRAKİ HABER

Ege’de mültecileri taşıyan tekne battı: 2'si çocuk, 7 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...