13 Ekim 2012 08:40

TCDD’de ‘verdim gitti’ dönemi

DEMİRYOLU emekçilerinin yıllardır kullandığı Urla kampı bir anda ellerinden alınarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüne (İYTE) verildi.Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün altına imza attığı uygulama demiryolu emekçilerinin tepkisini çekti.Demiryolu çalı

TCDD’de ‘verdim gitti’ dönemi
Paylaş

DEMİRYOLU emekçilerinin yıllardır kullandığı Urla kampı bir anda ellerinden alınarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüne (İYTE) verildi.

Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün altına imza attığı uygulama demiryolu emekçilerinin tepkisini çekti.

Demiryolu çalışanları kamplarının ellerinden alındığını, gazetelerde çıkan, “Bakan Binali Yıldırım, Çeşmealtı’nda bulunan TCDD Kampı’nı, yurt amaçlı kullanılmak üzere, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) öğrencilerine verdi. Bakan Yıldırım, ‘Çeşmealtı’ndaki Demiryolları kampını İYTE öğrencilerine veriyoruz. Demiryolcular 50 yıl kamp yaptı, şimdi geceli gündüzlü çalışıyorlar. Kamp yapacak vakitleri yok. Hayırlı uğurlu olsun’ dedi.” şeklindeki haberle öğrendi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, “Demiryolu çalışanları, yıllardır kullandıkları Urla Kampının ellerinden alındığını bu küçük gazete haberi ile öğrendiler. Ancak, bu açıklamadan gerek Sayın Bakan’ın gerekse de Sayın TCDD Genel Müdürünün, TCDD çalışanlarına ve kurum işleyişine ne kadar yabancı oldukları açığa çıkmıştır” diye konuştu.

‘GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞMAYA ŞİMDİ BAŞLANMADI’

TCDD çalışanlarının “Geceli gündüzlü çalışmaya” şimdi başlamadığının altını çizen Çuhadar,  “Demiryolcular 150 yılı aşkın süredir, geceli-gündüzlü ve yaşamlarını tehlikeye atarak çalışmaktadırlar. Ülkemizin, yer altı maden işçiliğinden sonra en çok iş kazası yaşanan,  çalışanların yaşamını kaybettiği iş kolu olan demiryolu işletmeciliğini bu kadar hafife almaları demiryolcuları en hafif deyimiyle incitmiştir. Bu zorlu çalışma koşulları içinde, ekonomik şartlar nedeniyle tatil yapamayan demiryolcuların yılda 10 gün (üstelik ücretsiz değil, bu yıl için günlüğü 35 TL den) tatil yapmaları çok lüks görülmüştür” dedi.
Bu kampların sadece personelin tatil yapması için değil aynı zamanda hizmet içi eğitim ve seminerler için de kullanıldığını belirten Çuhadar, “Sayın Bakanın, ‘Urla Kampını İYTE’ne verdim gitti!’ demesiyle eğitimlerin de önü kapanmıştır” dedi.

Çuhadar, tesisleri kullananların fikrini almadan yapılan bu işlemin ve “Verdim, gitti!” anlayışının yeniden gözden geçirilmesini ve çalışanların mağdur edilmemelerini dilediklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de sağlık çalışanları yemekten zehirlendi

SONRAKİ HABER

Depo yangınında ölenlerin sayısı üçe yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...