10 Haziran 2019 16:16

Çabalar sonuçsuz kaldı: Gezginfest etkinliği iptal edildi

20-23 Haziran tarihleri arasında Gevaş’ta yapılması planlanan Gezginfest hakkında kaymakamlığın verdiği iptal kararı tüm çabalara rağmen değişmedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Van Gevaş Kaymakamlığının geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen GezginfestVan için verdiği iptal kararı yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi nedeniyle değişmedi.

İptal kararının ardından festival yönetimi ve Van'daki kuruluşlar Van Valiliği ve Gevaş Kaymakamlığından görüşme talep etmişti. Görüşmelerin ardından Festival Yönetiminin ve Van'daki kuruluşların festivalin iptal edilmemesi yönündeki çabaları sonuçsuz kaldı.

GEREKÇE ‘TEKNİK YETERSİZLİK’

Güvenlik, otopark, çit, dedektör gibi teknik yetersizlikler ileri sürülerek verilen iptal kararına ilişkin ilerleyen saatlerde festival yönetiminden açıklama bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen GezginfestVan etkinliğinin bu yıl 20-23 Haziran tarihlerinde Van'ın Gevaş ilçesinde yapılacağı duyurulmuştu.

İnternet üzerinden biletlerin satışa çıkarıldığı 6 Haziran tarihinde Gevaş Kaymakamlığı etkinliğin iptal edildiğini duyurmuştu. Kaymakamlığın yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde bir etkinlik geçirmeleri için gerekli teknik şartlar sağlanamadığından GezginFestVan Gençlik Festivali isimli organizasyona Kaymakamlığımız tarafından izin verilmemiştir” denmişti. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi direnişleri bayram sonrasında da devam ediyor

SONRAKİ HABER

Emaş Japonlara satılıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...