10 Haziran 2019 12:38

MEB bünyesindeki 31 bin 800 işçi, 14 Haziran’da işsiz kalacak

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçici işçi statüsünde çalışan 31 bin 800 işçi karne günü olan 14 Haziran’da işsiz kalacak.

Arşiv | Fotoğraf: Evernsel

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okul ve kurumlarda geçici işçi statüsünde çalışan 31 bin 800 işçinin karne günü, yani 14 Haziran’da işsiz kalacağını belirtti. “İşçilerin karnesi açlık olmasın” diyen Ağbaba, bu uygulamanın ciddi hak ihlallerine neden olacağını ve geçen yıl Bakanlık tarafından verilen vizenin bu sene için de çıkarılması gerektiğini belirtti.

Ağbaba, işçilerin çıkışlarının verilmesine dair yazıların bakanlık tarafından gönderilmeye başladığını söyledi. Ağbaba, “Bu karar uygulanırsa 32 bine yakın işçi 2 ay boyunca işsiz kalacak. Bu sürede kiralarını ödeyemeyecekler, faturalarını ödeyemeyecekler. Bu vatandaşlarımızın 2 aylık periyotta başka bir iş bulamayacağı da aşikardır. 32 bin işçimiz, 2 ay boyunca işsiz kalacak ve işe başlayacakları 15 Ağustos tarihini bekleyecek. Ekonomi bu durumdayken, enflasyon her geçen gün daha da yükselirken bu işçileri işten çıkarmak, ‘Bugün git, 2 ay sonra gel’ demek sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmamaktadır” dedi.

Ağbaba, “Her işçinin 4 kişilik bir ailesi olduğunu düşünürsek bu uygulamadan 125 bin vatandaşımız etkilenecek. Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce işçilerimizin beklediği müjdeli haberi vermeli ve iş akitlerinin 14 Haziran’da feshedilmeyeceğini açıklamalıdır. Hem hukuken hem vicdanen yapılması gereken budur” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

50 günlük köpeği işkence yaparak öldürdü, serbest kaldı

SONRAKİ HABER

İtalya’da gaz patlaması: Belediye başkanı ve 8 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...