10 Haziran 2019 11:01

10 Ekim Katliamı'nın 44. ayında ailelerden, IŞİD’li için yapılan törene tepki

Ankara Katliamı’nın 44. ayında gerçekleşen anmaya katılanlar, eski IŞİD’li Abdulbasit el Sarut için Reyhanlı’da düzenlenen cenaze törenine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 44. ayında gerçekleşen anmaya katılanlar, eski IŞİD’li Abdulbasit el Sarut için Reyhanlı’da düzenlenen cenaze törenine tepki gösterdi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "Bu ülkedeki insanların kanlarını kurutma yemini eden IŞİD’lilerin cenazelerinin nasıl anlı şanlı defnedildiklerini gördüğümüz, hayatını kaybeden canlarımız üzerinden siyaset propagandası yapılarak terörize edildiğimiz noktada aslında Türkiye’nin burada bir katliam olduğu gerçeğini reddettiğini görüyoruz" dedi.

Ankara Garı önünde katliamın gerçekleştiği saat olan 10.04’te yapılan saygı duruşu ve açıklamanın ardından meydanda bulunan temsili anıta karanfiller bırakıldı. Burada yapılan açıklamada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "Alevilerin kökünü kazıyacağız" sözleriyle tanınan eski IŞİD’li Abdulbasit el Sarut için Reyhanlı’da düzenlenen kitlesel cenaze törenine tepki gösterdi.

IŞİD’lilerin cenaze törenlerinin belediyeler eliyle desteklendiğini, yüzlerce kişinin bu cenazelere akın akın doldurulduğunu gördüklerini belirten Coşgun, "Bu ülkedeki insanların kanlarını kurutma yemini eden IŞİD’lilerin cenazelerinin nasıl anlı şanlı defnedildiklerini gördüğümüz, hayatını kaybeden canlarımız üzerinden siyaset propagandası yapılarak terörize edildiğimiz noktada aslında Türkiye’nin burada bir katliam olduğu gerçeğini reddettiğini görüyoruz" diye konuştu.

"ANIT İÇİN ARTIK SABRIMIZ KALMADI"

Katliamda yaşamını yitiren insanların hatıralarının yaşatılması için katliamın yaşandığı yerde bir anıt görmek istediklerini söyleyen Coşgun, "Bizim artık sabrımız kalmadı. Bu mücadeleye hep birlikte dayanışma ve barışa olan inancımızla devam edeceğiz” dedi. 7 bayramdır yakınlarının mezarlarında gözyaşıyla bayram yaptıklarını ifade eden “Bizi terörize edenlere, bizi yok sayanlara, bizi katledenlerin cenazelerine akın akın gidenlere inat, bu ülkede adalet sistemi yokmuş gibi gerçek failler hakkında suç duyurusunda bulunmayan, hala suç işlemesine açıkca izin veren devlet yetkililerine karşı mücadelemiz devam edecek” dedi.

"BARIŞA OLAN UMUDUMUZU KAYBETMEDİK"

Yargılamaların doğru düzgün yapılıp yapılmadığına ilişkin kaygılarına rağmen adalete, barışa olan umutlarını kaybetmediklerini vurgulayan Coşgun, “Bugün burada olmak, 44 aydır buraya gelme iradesini göstermek vazgeçilmez bir kazanımdır. Bizi takdir etmeleri için diye değil, adalet mücadelesini kazanacağımızı bildiğimiz için, hayatını kaybedenlerin böyle huzur bulacağını bildiğimiz için bu süreçte inanarak devam ediyoruz” diye konuştu.

HAKAN ŞENYUVA ÖDÜLÜ 10 EKİM DERNEĞİNE VERİLDİ

Anmada konuşan Siyasal Bilgiler Fakültesi Derneğinden (SBF-DER) İshak Kocabıyık, 10 Haziran 1979’da katledilen Hakan Şenyuva adına verilen ödülün bu yıl 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğine verildiğini söyledi. Şenyuva’nın katillerinin de isminin, kaldıkları, çalıştıkları yerin bilinmesine rağmen 40 senedir yakalanmadığını ve davanın zaman aşımından düştüğünü kaydeden Kocabıyık, “10 Ekim Derneğinin eşitlik, adalet, kardeşlik için yürüttüğü mücadeleye bir anlamda destek için verildi bu ödül. Hakan’ın annesi Suna teyze, Hakan vurulduktan sonra ‘Çünkü biz bir aileyiz’ isimli bir şiir yazmıştı. Bu ödül biz büyük bir aile olduğumuz için de verildi” dedi. Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş da, 24 Haziran’da Silivri’de başlayacak olan Gezi Parkı davasına çağrı yaptı. Aktaş, “Burada 44 aydır dile getirdiğimiz adalet talebini Silivri’de de dile getireceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler İçin Yeni Medya ve Teknoloji Kullanımı Atölyesi İstanbul'da

SONRAKİ HABER

Kıbrıs'tan Fatih gemisinin personeli için tutuklama emri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...