09 Haziran 2019 18:30

Binali Yıldırım'dan "Kürdistan" yanıtı: Atatürk'ün kullandığı bir söz

Binali Yıldırım, "Kürdistan mebusu vardı" ifadesiyle ilgili eleştirilere "Kürdistan Atatürk'ün kullandığı sözdür" diyerek yanıt verdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır'da kullandığı "Kürdistan mebusu vardı" ifadesiyle ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere "Kürdistan Atatürk'ün kullandığı sözdür." diyerek yanıt verdi.

Binali Yıldırım, Belgrad Ormanı’nda Elazığlıların pikniğinde sahneye çıkarak konuştu. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada "Kürdistan" ifadesini Atatürk’ün kullandığını söyledi.

Diyarbakır il binası önünde yaptığı konuşmada "Kürdistan" kelimesini kullanmasının eleştirilmesi sorulan Binali Yıldırım, "Ne olmuş? PKK'ye itirazı olan mı var? Bir terör örgütü, bundan şüphesi olan varsa tepki göstersin. Kürdistan sözü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin kurulmasından önce İstiklal mücadelesi için bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür. Ben ifade ettiğim bundan ibaret. Bu ülkenin her karış toprağında yaşayan insanlar, vatandaşlarımız bizim birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Hiç kimse Kürtleri ötekileştirmeye çalışmasın biz etle kemik gibiyiz. Birbirimizden ayrılmayız, binlerce yıl bu topraklarda birlikte yaşadık, kader birliği yaptık. Bundan sonra da inadına bir ve beraber olacağız, kardeş olacağız. Ay Yıldızlı bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşayacağız. Bu kadar açık ve net söylüyorum" diye konuştu.

İMAMOĞLU'YA YÜKLENDİ

Ekrem İmamoğlu'nun hatalı olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini ileri süren Yıldırım, "Orada istenmeyen olaylar yaşanmış olsa bile Ekrem Bey haklı bile olsa, sorumluluk ona aittir. Hiçbir şekilde devletin valisine hakaret etme hakkı yoktur. Kendisinin yerinde olsam özür dilerdim, bu kadar basit" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kars Belediye Eş Başkanları: Şehir göç eden değil cazibe merkezi haline gelecek

SONRAKİ HABER

Milli takım havalimanında bekletildi: İzlanda'ya nota verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...