09 Haziran 2019 12:15

Menemen Belediyesi Nâzım Hikmet ve Ahmed Arif'i andı

Menemen Belediyesi, Türkiye şiirinin unutulmaz isimleri Nâzım Hikmet ve Ahmed Arif için anma etkinliği düzenledi.

Fotoğraf: Menemen Belediyesi Basın Birimi

Paylaş

Menemen Belediyesi, Türkiye şiirinin unutulmaz isimleri Nâzım Hikmet ve Ahmed Arif’i unutmadı. "Nazım’dan Ahmet Arif’e Bir İnce Sızı" etkinliğinde konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, görüş ayrımı yapmadan tüm edebiyatçılara sahip çıkacaklarını söyledi. Aksoy, "Nâzım Hikmet, Ahmet Arif, Orhan Veli, Cemil Meriç, Can Yücel... Hepsi bizim kültürümüzdür. Bugün edebiyatımız, böyle şairler olmasaydı zenginleşemezdi. Onların hepsi birer değerdir" dedi.

"SANAT HER KÖŞEDE HİSSEDİLECEK"

Türkiye’de sanatsal özgürlüğün kısıtlandığını ve sanatçılara her dönem baskı yapıldığını belirten Aksoy, “Dikkat edecek olursanız, edebiyatçı ve şairlerimiz hangi siyasi koldan gelirlerse gelsinler mutlaka bir kere hapse girip çıkmış ya da yurtdışına kaçmak zorunda kalmıştır. Bizim belediyeciliğimizde bu zulmün önüne geçileceğine söz veriyoruz. Sanat Menemen’in her köşesinde hissedilecektir” şeklinde konuştu.

ŞİİRLER OKUNDU

31 Mart’taki yerel seçim çalışmalarında her mitingi şiir okuyarak bitiren Başkan Aksoy, anma etkinliğinde de şiirler okudu. Aksoy, Ahmed Arif’ten “Hasretinden Prangalar Eskittim” ve “Haberin Var mı?​”; Nâzım Hikmet’ten “Vatan Haini” ve “Davet” isimli şiirleri seslendirdi.

ÇOCUKLAR MUTLULUĞUN RESMİNİ ÇİZDİ

Başkan Aksoy, “Nazım’dan Ahmet Arif’e Bir İnce Sızı” etkinliğinin sabahında Nâzım Hikmet’in “Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin” dizesinden yola çıkarak düzenlenen etkinliğe katıldı. Menemen Şehir Parkı’nda çocuklarla birlikte resim çizen Aksoy, “Projelerimiz yalnızca park alanları oluşturmak değil. Gelişim ve değişimin başlamasında başı çekenler çocuklardır. Bunun bilinciyle bugün bu etkinlik düzenlendi. Eğitim, sanat ve kültür bu çocukların oyun alanlarından sonra açlığını çektikleri ilk şey. Eğlendirerek öğretmenin ilk adımı bugün Menemen’de atılmış oldu.” şeklinde konuştu.

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Haktan Pak yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Sur Çocuk Festivali devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...