09 Haziran 2019 09:50

ORÇEV: Rıhtım alanındaki oto yıkamacı yıkılmalı

Ordu Çevre Derneği, Altınordu'da rıhtım alanına oto yıkamacı açılmasıyla hukuksuzluğa bir yenisinin eklendiğini belirtti. ORÇEV, oto yıkamacının yıkılması gerektiğini vurguladı.

Fotoğraf: ORÇEV

Paylaş

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Altınordu’da rıhtım alanına oto yıkamacı açılmasına tepki gösterdi. Rıhtım ve sahil dolgusunun projesiz ve hukuksuz bir biçimde kaçak olarak yapıldığına dikkat çeken ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Hukuksuzluğa yenisini eklediler. Rıhtım alanının hukuksuz ve amaç dışı kullanımı mahkeme kararıyla belirlenmesine karşın alanda oto yıkama işletmesi de yapılarak hukuksuzluk alışkanlık haline getiriliyor” dedi.

OTO YIKAMACI YIKILMALI

Yapılan yanlışın ve hukuksuzluğun giderilmesi, yapılan oto yıkamacının yıkılması için Ordu Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptıklarını belirten Gönül, “Rıhtım projesine dava açtık, kazandık. Dava bir üst mahkemede devam ediyor. Burası ‘kamu yararı’ gözetilerek kullanım için Liman İşletmesi tarafından belediyeye devredildi. Ama özelleştirilerek kamu yararı yerine ticari alana dönüştürüldü. Mahkeme kararıyla bu kanıtlandı. Yanlışlığın giderilmesi için belediyeye yazı gönderdik. Oto yıkamanın yıkılmasını istedik. Oto yıkama yapma hakları yok ama olsa da yeri bakımından en olmayacak bir yer. Kirli ve ilaçlı sular doğrudan denize gidiyor” diye konuştu.

MAHKEME KARARI UYGULANMALI

Gönül, mahkeme kararında “…TDİ kullandığı liman ve iskeleyi halkın kullanımına açılmak kaydıyla Ordu Büyükşehir Belediyesine devrettiğinden; liman alanın tamamını içine alan bir imar planı revizyonunun yapılmasının zorunlu olduğu, davaya konu imar planı değişikliğinin, mevcut planın ana kararını, sürekliliğini ve bütünlüğünü bozan bir imar planı değişikliği olduğu sonucuna varıldığından, dava konusu edilen imar palanı değişikliğini şehircilik ilkelerine, planlama esasları ve teknikleri ile kamu yararına uygun olmadığı anlaşıldığından, işbu davaya konu plan değişikliklerinde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır” değerlendirmesine dikkat çekerek mahkeme kararının uygulanmasını istedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP, Akpınar Tekstil önünde açıklama yaptı: İşçiler ölmüyor, öldürülüyor!

SONRAKİ HABER

Süleyman Soylu'ya "Akıllı ol" diyen yurttaş hakkında soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...