08 Haziran 2019 12:29

2. Uluslararası Frig Fotofest 15 Haziran’da başlayacak

Afyon'da 15-16 Haziran'da düzenlenecek 2. Uluslararası Frig Fotofest Festivali, Azerbaycan, İran, Rusya ve yurt genelinden 600'ün üzerinde fotoğraf tutkununu buluşturacak.

Fotoğraf: Arif Yavuz/AA

Paylaş

Afyon, Eskişehir, Ankara ve Kütahya arasında yer alan Frig Vadisi, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarını ağırlayacak. Afyon’da 15-16 Haziran’da düzenlenecek 2. Uluslararası Frig Fotofest Festivali, Azerbaycan, İran, Rusya ve yurt genelinden 600’ün üzerinde fotoğraf tutkununu buluşturacak. Frig Vadisi, Eber Gölü ve Akdağ’da yapılacak festivalin, bölgenin tanıtımına katkı sağlaması planlanıyor.

Afyonkarahisar Frig Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Frigya’nın yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip önemli bir kültür hazinesi olduğunu söyledi. Vadinin İhsaniye ilçesinde yer alan kısmının son dönemde doğa, tarih ve kültür turizmi için cazibe merkezi haline gelmeye başladığına dikkati çeken Özçelik, festivale katılan fotoğraf tutkunlarının eski yerleşimler, oyma kaya mezarları ve peri bacalarını görebileceğini vurguladı.

Özçelik, "Festivalimize katılacak fotoğraf tutkunları vadideki zengin görselliklerden yararlanacak. Gece fotoğrafları çekip, yıldız pozlama yapacaklar. Burası yaşayan bir coğrafya olduğu için vadide yer alan köylerdeki kültürü yansıtan çeşitli portre, doğa ve tarih fotoğrafları çekecekler. Bunun dışında Eber Gölü ve Akdağ’daki doğal güzellikleri de fotoğraflayacağız." dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Halfeti’de işkence gören Güler Alakuş: Korkudan tuvalete gidemedik

SONRAKİ HABER

İstanbul’un tarihi surları bakımsızlık nedeniyle tehlike altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...