07 Haziran 2019 15:21

Erdoğan’dan Akdeniz çıkışı: Bu hakları alakası olmayanlara yedirtmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğal gaz arama faaliyetleriyle ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin konuştu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını alan Erdoğan, bundan sonra seçim çalışmalarıyla ilgili programının nasıl olacağına yönelik soru üzerine, kampanya heyetinin kendisine yüklediği bazı görevler doğrultusunda çalışma yapacağını söyledi.

Bir önceki seçim kampanyasından farklı olarak çalışmaları bu kez ağırlıklı olarak Binali Yıldırım'ın sürdüreceğini ifade eden Erdoğan, İstanbul'da sandığa gitmeyen AKP’li seçmen sayısını minimize etmek için çalışacaklarını söyledi.

Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama faaliyetlerine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin petrol için Doğu Akdeniz'de bazı Amerikan şirketleriyle anlaştığı söyleniyor. Türkiye'nin tutumu nedir bu konuda?​” sorusu üzerine yeni alınan sondaj gemileri ve arama noktasındaki gemilerin bölgeye intikal ettiğini söyledi. Erdoğan şöyle devam etti:

“Bölgenin bir defa çıkacak olan tüm neması, bu petrol noktasında olabilir, başka olabilir, bunların hepsinden Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa, aynı şekilde uluslararası hukuka göre Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Bu hakları kimse kusura bakmasın, hiç ilgisi, alakası olmayanlara da yedirtmeyiz.”

Erdoğan, yeni af yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin soruya ise “Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor, netleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız” karşılığını verdi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den İran'ın en büyük petrokimya şirketine yaptırım

SONRAKİ HABER

Afrika'da bozuk gıdalar 91 milyon kişiyi hasta ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...