07 Haziran 2019 09:07
Son Güncellenme Tarihi: 07 Haziran 2019 10:47

Adalet Bakanı Gül'ü dinleyene 350 dolar teklifi

Adalet Bakanı Gül'ün Yargı Reformu Stratejisi'ni anlatacağı toplantıya katılacak akademisyenlere 350 dolar teklif edildiği iddia edildi. Daveti gönderdiği belirtilen THO iddiayı yalanladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün gelecek ay ABD’de Yargı Reformu Stratejisi'ni anlatacağı toplantıya katılacak akademisyen ve analistlere 350 dolar teklif edildiği iddia edildi. Bu iddia, organizasyonu düzenleyen kurum tarafından yalanlandı. 

Turkish Heritage Organization (THO) tarafından gelecek ay ABD’de organize edilen ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılıp, Yargı Reformu Stratejisi'ni anlatacağı toplantıya dair çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Orta Doğu Enstitüsünün Türkiye Araştırmaları Merkezi Direktörü ve George Washington Üniversitesinde Yardımcı Doçent olan Gönül Tol, Bakan Gül'ün ABD'de yapacağı konuşmayı dinleyenlere 350 dolar verileceğini belirten bir mail aldığını ifade etti. Konuya dair sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımlarda bulunan Tol, şunları yazdı:

"Adalet bakanı Gül Washington'da Yargı Reformu Stratejisini anlatacakmış. Toplantıyı düzenleyen Turkish Heritage Organization konuşmayı dinlemek üzere toplantıya katılacaklara 350 dolar teklif ediyor. Daveti alan Amerikalı meslektaşlarımın yorumu: Türkiye ekonomik krizde mi dediniz?"

"Ben dahil kurumumdaki ve Washington’da bulunan diğer düşünce kuruluşlarında bazı analistlere Türk hükümeti için lobicilik yapan birinden davet e-maili geldi. e-mailde toplantıya dinleyici olarak katılmamız halinde 350 dolar ödeneceği yazıyordu."

THO İDDİAYI YALANLADI

Odatv'de yer alan habere göre, THO konuya dair açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk-Amerikan ilişkileri üzerine çalışan ve birbirinden değerli isimlere panel ve etkinlik düzenleyen Washington DC Merkezli Düşünce Kuruluşumuz Turkish Heritage Organization asılsız ve gerçek dışı haberlere maruz kalmaktadır. Özellikle Amerikada faaliyet gösteren anti-Türk grupları zaman zaman bu tarz haberleri servis ederek kurumumuzu zan altında bırakmaktadır." denildi.

Gönül Tol'un THO hakkında attığı tweetlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "THO olarak hiçbir kişi ve  kuruma böyle bir teklifte bulunmadığı gibi Gönül Tol uzun yıllardır THO programlarına davet edilmemiş ve bu tarz bir davet gündeme bile gelmemiştir." denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahmut Tanal’dan İGDAŞ iddiası: Evlere gidip Binali Yıldırım’a oy istiyorlar

SONRAKİ HABER

Mothers whose children are held captive by PKK members: We will truly experience Eid at peace

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa