07 Haziran 2019 08:00

Soylu protesto edilmesinin peşinde: ‘Akıllı ol’ diyenle ilgili araştırma yaptık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Ben geçerken adamın birisi bana ‘Akıllı ol Soylu’ dedi. Adamla ilgili araştırma yaptık. Adamın da kim olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Her şey çok güzel olacak” sloganlarıyla protesto edilmesi üzerine yaptığı açıklamada “Ben geçerken adamın birisi bana ‘Akıllı ol Soylu’ dedi. Adamla ilgili araştırma yaptık. Adamın da kim olduğu ortaya çıktı” dedi. Soylu, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu’nun havalimanında VIP bölümünden geçmesine izin verilmemesiyle ilgili olarak da daha önceki sözlerini tekrarladı: O İmamoğlu'nun oradan geçmeye hakkı olmamasına rağmen nezaket göstermişler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balkanlı, Rumelili ve Trakyalılar Yardımlaşma Dayanışma, Kültür ve Eğitim Derneği'nde vatandaşlarla bayramlaştı. 

“ADAMI ARAŞTIRDIK”

Burada konuşan Soylu, “Trabzon'a gittim. Uçaktan indim. Hiç böyle bir şey de hesap ediyor değilim. Dediler ki bir yarım saat sonra Ekrem İmamoğlu gelecek onu karşılamaya gelenler VIP'de bekliyorlar. Ben her zaman şehrime giriyorum. Kendime ait de bir özgüvenim var. Bana karşı sevgi ve itibar da çok yüksektir. Ben çıkarken birden adımımı attım ‘Her şey çok güzel olacak’ diye bağırmaya başladılar. Canım sıkılmadı değil. Siyasetin kendine ait bir edebi var. Sizin burada hakkınız olmamasına rağmen sizi oraya almışlar, o İmamoğlu'nun oradan geçmeye hakkı olmamasına rağmen nezaket göstermişler. Ben geçerken adamın birisi bana ‘Akıllı ol Soylu’ dedi. Akıllı ol Soylu bizim oralarda tehdittir. Mafyavari üsluptur. Onun bir cümle sonrası Akıllı ol Soylu, aklını alırız, demektir. Döndüm ben de ona bir kelime söyledim. Ama baktım ki burada bir tezgah var biz de bu tezgaha düşmeyelim. Sonra seçim sonuna kadar düştüğümüz tezgahın maliyetini Binali abiye ödettirmeyelim. Adamla ilgili araştırma yaptık. Adamın da kim olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de bir iki gün sonra o adamın kim olduğunu çok net bir şekilde anlar. Nasıl kirli işlerin sahibi olduğunu, onu oraya onların nasıl gönderdiğini, nasıl orada bir tezgah içerisinde olduklarını Türkiye bir iki gün içerisinde anlar" diye konuştu.

“GELMİŞLER VIP'Yİ BASMIŞLAR”

Soylu, “Ben buraya KATO dağından geldim, Selahattin Demirtaş'ın kucağından gelmedim. Dün akşamleyin Ordu'dan geçecek arkadaşlar uyarmışlar, eğer yanınızda bir milletvekili varsa VIP'den geçebilirsiniz. Ama yoksa geçemezsiniz. Onun için sizi biz alalım, zaten özel uçak tutmuşsunuz. Hani musakkayla antrikot meselesi yaptı ya… Musakka hesabı yapan bugün saltanata erken başladı. Arkadaşlar demişler ki, eğer bir milletvekili varsa bir kişi geçebilir ama biz yine bir imkan sağlayalım. Gelmişler VIP'yi basmışlar. Bizim arkadaşlar da kusura bakmayın bu listelerde sizin isminiz yok. Devlet bize liste veriyor, bunun hesabını bize sorarlar. Deyip kendilerini yönlendirmişler. O arada Selahattin Demirtaş'a, Murat Karayılan'a söz söylemeyen Ekrem İmamoğlu Türkiye Cumhuriyetinin valisine 'it' diyor. Bu kabul edilebilir bir iş değildir. Bu bir güç zehirlenmesidir. Bu en hafif tabirle bir şımarıklıktır" ifadelerini kullandı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kampta verem salgını iddiası: Sadece Iğdır’ı değil Türkiye'yi de etkiler

SONRAKİ HABER

AKP'li Başkan Tevfik Göksu, "İş bulamıyorum" diyen yurttaşı kovdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa