07 Haziran 2019 03:46

Süleyman Soylu: Neydi o kadının ismi? İstanbul İl Başkanı, Canan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul seçimlerine ilişkin konuşurken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yu hedef aldı:  Kadın diyecek ki bizim dinimize, inancımıza aykırı laflar söyleyecek.

Fotoğraf: İslam Yakut/AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran’da yenilenmesi kararı alınan İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada bu kez CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yu hedef aldı. Soylu, “Neydi o kadının ismi? İstanbul İl Başkanı, Canan” ifadelerini kullanırken konuşmasının devamında “Sonra HDP gelecek bir payını alacak, LGBT'si de gelecek bir tarafında olacaklar. Kadın diyecek ki bizim dinimize, inancımıza aykırı laflar söyleyecek, bizi küçük düşürecek, bizi örümcek görecek. O kafasıyla beraber” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Of-Hayrat Birleşik Makililer Eğitim ve Kültür Derneği’nin bayramlaşma programına katıldı.

AA’nın aktardığına göre burada konuşan Soylu’nun açıklamaları şöyle:  

"İstanbul'un ulaşımında hatta ötekileştirilmesinde ciddi bir sabıkaları var. Şimdi gelecekler İstanbul'u, neydi o kadının ismi? İstanbul İl Başkanı, Canan, öbür tarafta Sezai ile HDP'nin, öteki tarafta Kılıçdaroğlu'yla beraber burada İstanbul'u yönetecekler. Bir şey söyleyeyim. O zaman kendi kendimize şu soruyu sorarız; Doğu ve Güneydoğu'da bu mücadeleyi niye yaptık? Sonra HDP gelecek bir payını alacak, LGBT'si de gelecek bir tarafında olacaklar, onlar gelecek bir tarafında olacaklar, ötekiler gelecek başka bir tarafında olacaklar. Allah'ınızı severseniz, kadın diyecek ki bizim dinimize, inancımıza aykırı laflar söyleyecek, bizi küçük düşürecek, bizi örümcek görecek. O kafasıyla beraber. Sona HDP gelecek bir tarafından ortak olacak sonra? İstanbul sadece bizim İstanbul'umuz değil hemşehrim, bizim yaşadığımız İstanbul değil. Dünyanın neresinde olursa olsun umutsuzluğa düşmüş herkesin baş şehridir burası." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pentagon: Türkiye’nin S-400 alımı ABD için riskler yaratıyor

SONRAKİ HABER

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...