06 Haziran 2019 15:09

İlçe Milli Eğitim Müdürünün Kılıçdaroğlu'yu hedef göstermesi meclis gündeminde

CHP’li Turan Aydoğan, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ’ın Kılıçdaroğlu'yu hedef gösteren paylaşımlarını Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Mehmet Dağ’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde, halkı kin ve nefrete sevk eden sosyal medya paylaşımları Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Aydoğan soru önergesinde 2014 yılından beri Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Mehmet Dağ isimli kamu görevlisinin 31 Mart seçimleri öncesi sosyal medya hesapları üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan paylaşımlarını gündeme getirdi. Aydoğan, “Sosyal medya hesabından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun zafer işareti yapan fotoğrafını paylaşan Dağ, fotoğrafın yanına ‘Belediyelerimizi PKK’ya teslim etmeyeceğiz!’ notunu kaydetmiştir. Paylaşımın hemen altında da ‘Ver oyunu boz oyunu’ yazdığı tarafımıza gelen bilgiler dahilindedir" dedi.

Kamu görevlisi Dağ hakkında bir işlem başlatılıp başlatılmadığının yanıtlanmasını isteyen Aydoğan, “Bir devlet memurunun bir siyasi parti genel başkanına ‘terörist’ ithamında bulunması, terör destekçiliği ile suçlaması devlet memurluğu kanununa aykırı değil midir?​” diye sordu.

"TARAFSIZLIK BAŞLIĞINI ÇİĞNEMİŞTİR"

Aydoğan, yaşananların toplumu kutuplaştıran siyasi dilin kamunun diğer kademelerine yansıması olduğunu belirterek, “Çubuk’ta Sayın Genel Başkanımıza ve milletvekillerimize yapılan saldırı da aynı kutuplaştırıcı dilin sonucuydu. Meselelere neden sonuç ilişkisi çerçevesinde baktığımızda bu dilin tehlikelerini açık bir biçimde görebiliyoruz” diye konuştu.

Aydoğan, yaşanan olayın 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Tarafsızlık ve devlete bağlılık” başlıklı 7. maddesine aykırı bir davranış olduğunu belirterek, kişinin ciddi yaptırımla karşı karşıya olması gerektiğini söyledi. Aydoğan şöyle konuştu:

KUTUPLAŞTIRICI DİL

“Haberi okuduğumda ‘Olacağı buydu’ dedim. Muhtemelen haberi okuyan çoğu vatandaş ile aynı şeyi düşündük. Bu durumu tarif eden bir atasözümüz var ‘İmam ne yaparsa cemaat de onu yapar.’ Burada üzerinde durulması gereken iki konu var biri siyasilerin kullandıkları dil diğeri de hukukun ve yasaların layığı ile uygulanması. Maalesef ülkemizde iktidarın kutuplaştırıcı dili her alana sirayet etmiş durumda ve yine iktidar eli ile çiğnenen hukuk ve yasa tanımazlık bizi bugün bu sonuçları yaşamaya kadar getirdi. Bunun önüne geçilmezse toplumda ciddi travmalar yaratacak daha tehlikeli olaylar yaşanabilir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dağ, 1 Nisan'da sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nu hedef gösteren paylaşım yapmış, bir hafta sonra ise fotoğrafı silmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gevaş Kaymakamlığı GezginFest Van etkinliğini iptal etti

SONRAKİ HABER

Bitlis’ten sonra AKP’li Tatvan Belediyesi de Kürtçe tabelayı indirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa