06 Haziran 2019 11:57

Surlu çocuklar için festival zamanı

Diyarbakır’da Sur Çocuk Festivali yarın başlıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır’da Sur Çocuk Festivali yarın başlıyor. Önce Çocuklar Derneği’nin organize ettiği festival Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere 4 dilde çocuklarla buluşacak. Festival, sokak eğlencesi, sanat atölyesi, halk oyunu, çizgi film, tiyatro, doğa yürüyüşü gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak . Son gün uçurtma şenliğiyle festival sona erecek. 

Laleş Sanat Evi’nde festivale dair yapılan basın açıklamasında festivalin sokağa çıkma yasakları döneminde savaşın travmasını yaşayan çocuklar için yapıldığı vurgulandı. Sur Belediyesi Eş Başkanı Filiz Buluttekin, “ Çocuklar için organize ettiğimiz bu festivalin çok temel bir amacı var. Coğrafyamızın, kültürümüzün ve dilimizin, zenginliklerinin izini sürmek” dedi. 

FESTİVAL PROGRAMI 

7-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festival bugün Ben û Sen Burcu Parkı’ndaki çocuk şenliğiyle başlayacak. Festivalde yer alacak etkinliklerden bazıları şöyle:

8 Haziran’da Cemilpaşa Konağı Kent Müzesi, Dengbêj Evi, Laleş Sanat Evi ve Sur Belediyesi Gençlik Evi’nde birçok atölye düzenlenecek. Atölyeler 4 gün boyunca bu mekanlarda devam edecek. 8 Haziran akşamı yaklaşık 100 çocuğun sahne alacağı Ma Music Orkestrası Kongre Amed Salonu’nda izleyicilerin karşısına çıkacak. 

9 Haziran’da Hevsel bahçelerinde doğa yürüyüşü yapılacak. Gün içinde Frir Rovi Çocuk Müzikali sahnelenecek. Ayrıca Bağıvar köyünde sanat atölyeleri gerçekleşecek. 

10 Haziran’da güne atölyeler ve sinema gösterileriyle başlanacak. Özekli köyünde atölye çalışmaları ve rengarenk çocuk şenliği yapılacak.

11 Haziran’da atölyeler ve bilim şovu ile başlayıp yazarla okuma etkinliğiyle devam edecek. Program, Kırklar dağındaki uçurtma şenliğiyle sona erecek. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da köy okulu öğrencileri ilk kez sinemada film izledi

SONRAKİ HABER

Evrensel 25 yaşında: Patron gazeteleri gibi ayrıştırıcı değil birleştiricidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...