06 Haziran 2019 11:40

Adana'da köy okulu öğrencileri ilk kez sinemada film izledi

Adana’da Yüreğir’de ilkokul öğrencileri hayatlarında ilk defa sinemaya gitti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çukurova Üniversitesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ‘Topluma Hizmet’ dersleri kapsamında bir köy ilkokulunu proje okul seçerek öğrenciler ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 

Mart ayından beri devam eden etkinliklerde birbirinden renkli görüntüler ortaya çıkarken Yüreğir ilçesinde bulunan Ali Hocalı İlkokulu öğrenciler hayatlarında ilk defa sinemaya gitti, bowling oynadı. Yaptıkları etkinlikler hakkında Evrensel'e konuşan proje sahibi öğrencilerden Deniz Çimen, çıkış noktalarını ve etkinliklerin nasıl geçtiğini anlattı. 

“GİYECEK VE KIRTASİYE TOPLADILAR”

Geleceğin öğretmenleri olduklarını ve bu ders kapsamında da köy okulu öğrencileriyle temas etmek istediklerini anlatan Çimen, okulu tespit etmelerinin ardından okul müdürü ile görüştüklerini ve onay aldıktan sonra sosyal medyadan çağrılarda bulunarak Türkiye’nin her tarafından yardım malzemeleri geldiğini anlattı. Bu kapsamda 23 Nisan’da öğrenciler ile sınıfları süslediklerini ve kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerini öğrencilerle buluşturduklarını dile getiren Çimen, diyetisyen eşliğinde öğrencileri ‘Sağlıklı Beslenme’ hakkında bilgilendirdiklerini söyledi. Başka bir etkinlikte ise öğrencilerle ‘Masal Anlatıcılığı’ gerçekleştirdiklerini ve çocuklara masalları okuduklarını söyleyen Çimen, okulun ve öğrencilerin durumu hakkında da bilgi verdi. Okulda öğrencilerin birleştirilmiş sınıflarda ders gördüklerini anlatan Çimen, 2 dersliğin bulunduğu okulda 1. Ve 2. Sınıfların öğlenci, 3. Ve 4. Sınıfların ise sabahçı olarak eğitim gördüklerini aktardı.  Öğrenci mevcudun 36 olduğunu dile getiren Çimen, iki Suriyeli çocuğunda Türkçe öğrenerek okulda eğitim gördüğünü dile getirdi.

Köy okullarında öğrenim gören öğrencilerinin ailelerinin maddi durumunun yetersiz olduğuna dikkat çeken Çimen, derse odaklanma, sağlıklı beslenme gibi problemlerin olduğunu dile getirdi. Ailelerin çocukları ile ilgilenmek istediklerini ancak sosyal statülerinin buna engel olduğunu aktaran Çimen, bu etkinlikler sırasında öğrencilerin her şeye rağmen öğrenmeye istekli olduklarını fark ettiklerini dile getirdi. 

“ÇOCUKLARIN HEYECANINA ORTAK OLDUK”

Sinema etkinliğini yaptıklarını dile getiren Çimen, bu sayede çocukların ilk kez sinemada film izlediğini ve oyun salonlarında oyunlar oynadığını dile getirdi. Proje kapsamında etkinliklere devam edeceklerini söyleyen Çimen, çocukların heyecanlarına ortak olmanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. 

Öğrenciler de görüşlerini aktararak heyecanlarını dile getirdi ve hissettiklerini bizimle paylaştı. 

Çınar: Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. İlk defa sinemaya gittim ve çok güzel geçti.

Zehra Ataç: Bugün çok eğlendim. Yemekler yedim, oyunlar oynadım. Bütün öğretmenlerime bugün beni mutlu ettikleri için hepsine çok teşekkür ediyorum.

Diğer öğrencilerde ilk defa sinemada film izlemenin kendileri için güzel bir etkinlik olduklarından ve tüm gün oyunlar oynadıklarından bahsetti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ayşe Düzkan belgeleri yanlış gönderildi diye bayramı cezaevinde geçirdi

SONRAKİ HABER

Surlu çocuklar için festival zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...