Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da yaşadığı VIP geriliminin görüntüleri yayımlandı

Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da havalimanında VIP bölümünden geçmesine izin verilmemesi üzerine yaşanan krizin görüntüleri yayımlandı.

08 Haziran 2019 08:13
Son Güncellenme Tarihi: 08 Haziran 2019 08:33
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, Ordu’da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’la birlikte havaalanında yaşadığı VIP krizine dair görüntüler yayımlandı. Görüntüleri Gazeteci İrfan Değirmenci, YouTube üzerinden paylaştı.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Trabzon, Giresun ve Ordu'da düzenlenen mitinglerin ardından İstanbul'a dönüş için Ordu-Giresun Orgi Havalimanı’na gittiğinde havalimanının VIP kapısından alınmadı. VIP geçişindeki polis memurları, Ordu Valisi Seddar Yavuz’un emri doğrultusunda Ekrem İmamoğlu'nun geçişine izin verilmediğini ifade etti.

Bunun üzerine yaşanan gerilim ve arbedenin görüntülerini Gazeteci İrfan Değirmenci YouTube üzerinden yayımladı.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu, Ordu Valisi Seddar Yavuz'un, Ordu'daki mitingin erken bitirilmesini istediğini, aksi halde müdahale edileceğini söylediğini de aktardı.

İMAMOĞLU: VALİ BEY TALİMAT VERMİŞ

İmamoğlu'nun Ordu-Giresun Orgi Havalimanı'nda VIP girişinden de valinin emriyle geri çevrilmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Aslında VIP'den geçme hakkı yok. Bizim geçtiğimiz yerden geçme gibi bir durumu söz konusu değil ama arkadaşlar ilk inişinde nezaket göstermişler ve buradan geç demişler” demişti. Öte yandan Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler VIP salonunu işgal etmişlerdir" ifadesi kullanıldı. 

Konuyla ilgili konuşan İmamoğlu, “Vali bey VIP bölümüne talimat vermiş. Gider öbür kapıdan da bineriz. Vali Bey devlet adamlığını yapamadı. Yani sadece Ordu'da koltuk işgal eden birisiymiş. Biz gider her kapıdan gireriz” dedi.

ORDU VALİLİĞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ordu Valiliğince, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İzahat ve ikazlara aldırmayan Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler, VIP salonu kapısında görev alan polis memurlarına mukavemet etmek ve onları itmek suretiyle VIP salonunu işgal etmişlerdir" denildi.

Ordu Valiliğince, "Sayın Valimizin ve güvenlik güçlerimizin nezdinde devletimizi, devletin temsil makamını ve kurumlarını küçük düşürücü, aşağılayıcı, tehdit ve hakaret içeren söylemlerde bulunan kişiler hakkında tüm bilgi, belge ve görüntülerle birlikte Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve hukuki süreç başlatılmıştır" açıklamasında bulunuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, "VIP salonuna zorbalıkla girme ve işgal neticesinde yaşanan gerginlikte İmamoğlu'nun kendisine refakat eden polislere hitaben söylediği 'Bu sizlik bir durum değildir. Bu Vali itlik yapmıştır. Kendisine aynen iletin' ifadesi, Torun'un, Aydın'ın yüzüne karşı 'Tayyip'in uşakları, haysiyetsizler, şerefsizler', ayrıca polis memurlarına karşı 'Bu sizlik bir durum değil, bunu it Valinin yaptırdığını biliyorum. O Valinin …… getireceğim. Bu devran döner elbet, herkes hesabını verecek' ifadesi, CHP Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun'un VIP girişinde bulunduğu esnada 'Bu Vali İl Başkanı mı, AK Parti Başkanı mı belli değil' ifadesi düzenlenen tutanakta tanıklarıyla birlikte açıkça belirtilmiştir. Ordu-Giresun Havalimanında yaşanan olayla ilgili gerekli kamera kayıtları mevcut olup hakaret içerikli ifadelerle ilgili yasal işlemler Valiliğimizce başlatılacaktır" denildi.

TORUN: DEVLETİN VALİSİ ORDU’DA, ROZETSİZ AKP İL BAŞKANIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ordu’da vali yoktur. Devletin valisi Ordu’da, rozetsiz AKP il başkanıdır. Devlet adamlığı tabirine yazık olmuştur” dedi. 

Torun, “Vali İmamoğlu’nun VIP salonuna girişini engelledi. İmamoğlu’nun hakkı olmadığını söylüyor. Oysa İmamoğlu’na ben refakat ediyorum. Başka milletvekillerimiz de var. İmamoğlu benim misafirim olarak VIP’ten yolculuk yapabilir. Kaldı ki başka milletvekilleri de aramızda. Bizim heyetimize dâhil herkesin VIP’e girme hakkı vardır” diye konuştu. 

ÖZGÜR ÖZEL: EN BÜYÜK CEVABI KARADENİZLİLER VERDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: “Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olması, Karadeniz’de büyük bir coşkuyla karşılanması, dün birkaç saat arayla yüz binlerin şehirleri doldurması birilerinin kimyasını bozdu, bozmaya da devam ediyor. Esenler Belediye Başkanı ile başlayan ve Trabzonlu olmasından yola çıkarak Trabzonlulara ve Ekrem İmamoğlu’na Pontus benzetmeleri iktidar partisinin bu ülkeyi birleştirebilecek bir dili terk ettiğini İstanbul’u da kucaklamasının mümkün olmadığını gösteriyor. Trabzon Meydanı’nındaki görüntüler hem Esenler Belediye Başkanı’na, Hem de Süleyman Soylu’ya verilen en iyi cevaptı. Süleyman Soylu’ya kim ne desin? Derse, hemşerileri der.  Trabzonlular Süleyman Soylu’ya VIP’de yaşananlarla değil, o koca meydanları doldurarak esas cevabı vermişlerdir, vermeye de devam edecekler. Geçmişte hırsız dediler tutmadı, Pontus demeye başladılar. Bunun da İstanbul’da yaşayan Karadenizlilere ne büyük hakaret olduğunu hepimiz görüyoruz. Sahadan aldığınız geri bildirim nedir dediğinizde en kuvvetli geri bildirim Karadeniz kökenli seçmenin bizim uşağa ayıp ettiler ifadesiydi. Sahadaki milletvekillerimizin Karadenizli seçmen çok tepkili Ak Partili olsa da tepkili. Evladımıza ayıp ettiler, yazık ettiler, yanlış yaptılar diyorlardı. O yanlışın 23 Haziran’da düzeleceğini dün başta Trabzon’da, Giresun’da ve Ordu’da gördük.”

SOYLU "GEÇEMEZ" DEMİŞTİ

Trabzon'da VIP kapısında protestoyla karşılanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada, "Bana Ekrem İmamoğlu'nun benden sonra geleceğini söylediler, aslında VIP'den geçme hakkı yok. Bizim geçtiğimiz yerden geçme gibi bir durumu söz konusu değil ama arkadaşlar nezaket göstermişler ve buradan geç demişler. Havalimanına partililer de gelmişler, orada toplanmışlar. İdari olarak partililerin de oraya gelme hakkı bulunmuyor. Yönetim de giremez, birkaç kişi gelip karşılar oradan alıp götürürler dışarıda ne yapılırsa yapılsın ona kimse karışamaz. Ben oradan çıkarken başladılar 'Her şey Güzel Olacak' diye bana doğru tezahürat yapmaya” demişti. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Diyanetin "Şeker Bayramı" çıkışı tartışmaları alevlendirdi

SONRAKİ HABER

İBB’nin gelir getiren mülklerinin AKP’li belediyelere devredilmesi gündemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...