06 Haziran 2019 04:34

Hakurk'ta askeri araç devrildi: 1 asker yaşamını yitirdi, 1 asker yaralandı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Hakurk bölgesinde askeri araç devrilmesi sonucu 1 asker yaşamını yitirdi, 1 asker yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Hakurk bölgesine yönelik başlatılan "Pençe Harekatı"nın 10. gününde intikal halinde olan askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker yaşamını yitirdi, 1 asker yaralandı.

Hakurk bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 27 Mayıs'ta PKK'ye yönelik başlatılan 'Pençe Harekatı'nın 10'uncu gününe girilirken, intikal halindeki askeri aracın devrilmesi sonucu Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz yaşamını yitirdi, 1 asker yaralandı.

Yaralı asker tedaviye alınırken, cenazesi helikopterle Hakkari'ye getirilen asker için ise saat 09.00'da Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlenecek.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kulanıldı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yayımladığı başsağlığı mesajında, şu ifadelere yer verdi: "Silah arkadaşımız, 5 Haziran'da askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” (Hakkari/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Küba'ya grup turları ve yolcu gemilerini yasakladı

SONRAKİ HABER

YSK'den İstanbul açıklaması: 13 seçim müdürü başka illere görevlendirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...