05 Haziran 2019 16:06
Son Güncellenme Tarihi: 06 Haziran 2019 10:48

Bitlis'te 2. Kürtçe tabela krizi: "Zarar gördü, yenisi asılacak"

Bitlis'te AKP'li Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'ın belediye binasındaki Kürtçe tabelayı kaldırması sonrası kent girişindeki üç dilli tabelanın da kaldırılması tepki çekti.

ARŞİV | Fotoğraflar: Mezopotamya Ajansı

Paylaş

Bitlis'te belediye binasının kapısındaki Kürtçe tabelanın kaldırılması sonrası kent girişindeki Kürtçe tabelanın sökülmesi gözleri AKP'li Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'a çevirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada kent girişindeki Kürtçe, Türkçe, İngilizce “Bitlis’e hoş geldiniz” tabelasının yenisinin asılacağı belirtildi.

Belediyenin açıklaması şöyle: "2019 yılı yerel seçimlerinden önce şiddetli geçen kış mevsiminden dolayı kar temizleme ekiplerimizin temizlik çalışmaları esnasında, iş makinelerinden zarar gördüğü için kaldırılmıştır. Şehrimizin girişine ve çıkışına yenilenecek ışıklı ve üç dilde, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce: ‘Bediüzzaman Said-i Nursî’nin Şehri Bitlis’e Hoşgeldiniz’ 3 dildeki tabelamız tekrar asılacaktır. Yeni şehir tabelamızın siparişi verilmiş olup, tedarik süreci tamamlandıktan sonra en kısa sürede yerine asılacaktır. Kıymetli halkımızın bilgisine."

"ONLAR BİZİM KADAR KÜRT OLAMAZ" DİYEREK KENDİNİ SAVUNMUŞTU

Tanğlay, belediye binasındaki Kürtçe tabelayı indirmesi sonrası yaptığı açıklamada tepkilere “Onlar bizim kadar Kürt olamaz, bizim kadar Kürt’ü de savunamaz bizim kadar burada Kürtlere de hizmet edemez. Şunu iyi bilelim; Kürtler sadece bir partinin tekelinde değil” sözleriyle yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Baskerville’li William’ın sevinç çığlığı

SONRAKİ HABER

Basketbol Süper Liginde Galatasaray'ı eleyen Anadolu Efes finale yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...