05 Haziran 2019 14:41

Hasta tutuklu Mehmet Faruk Engin 2 yıldır tedavi edilmiyor

Osmaniye’de 87 gün açlık grevi sürdüren ve ayağında şarapnel bulunan Mehmet Faruk Engin’in 2 yıldır tedavisi yapılmıyor.

Fotoğraf: ChangTing/Flickr 

Paylaş

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde 87 gün açlık grevi yapan ve ayağında şarapnel parçası bulunan Mehmet Faruk Engin 2 yıldır tedavi edilmiyor.

Engin, kendisiyle görüşen avukatlar aracığıyla yaşadığı hak ihlallerini şöyle anlattı: “Ben 87 gün açlık grevinde kaldım. 31 Mayıs’ta hastaneye götürüldüm. Daha önce kanamam ve kusmam vardı. Doktor, ‘hiçbir şeyin yok’ diye gönderdi. Ben doktorun yanında muayeneye girerken, yanımızda uzman çavuş, erler ve gardiyanlar vardı. Ellerim kelepçeliydi. Ben doktora ayağımda 3 yıldır şarapnel parçası var, yürüyemiyorum, dedim. Uzman çavuş ve gardiyan, ‘bu konu doktoru ilgilendirmez. Bunu kurum doktoru tedavi eder’ deyip doktorun yanında çıkardılar. Cezaevi doktoru beni hastaneye hiç bir şekilde sevk etmiyor. Doktor bana, ‘ben devletin askerini ve araçlarını neden senin için meşgul edeyim’ diyor. Sol ayağımda bacağımda şarapnel parçası var. Ama ameliyat edilmedim. Ayağım şişkin ve acıyor; basamıyorum. En son 2017 yılında ayağım için hastaneye gittim. O günden beri hastaneye götürmediler. Şuanda B1 vitamini alıyoruz. Çorba içiyoruz. Yoğurt ve peynir tüketiyoruz. Doktor hiç bir şekilde nasıl beslenmem gerektiğini anlatmadı.”

Engin’le aynı cezaevinde olan Abdulkadir Baybars, Akar İkbal, Adem Amaç, Yavuz Akar, Cihan Cağfun, Özgür Azad İnci ve Sabri Kaya adlı tutukluların tedavileri de yapılmıyor. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Kırmızı ışıkta 58 saniye yol kapatan 11 kişiye soruşturma

SONRAKİ HABER

Çekya'da on binlerce kişi Başbakan Babis’in istifası için eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...