12 Ekim 2012 16:45

Ya aileni seç ya mesleğini

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan  öğretmenlere skandal öneri. Türkiye’de öğretmen açığını görmezden gelen AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı özür grubundan başvuruda bulunup ataması yapılmayan öğretmenlere eşlerinin bulunduğu il ve ilçelere düz memur olarak atanmayı teklif etti.Milli E

Ya aileni seç ya mesleğini
Paylaş
Selçuk Arslan

Milli Eğitim Bakanlığı özür grubundan başvurarak eşlerinin yanına tayinlerini isteyen öğretmenlerin bir kısmını telefonla arayarak bir kısmına da e-posta göndererek isterlerse eşlerinin yanına memur olarak atanabileceklerini bildirdi. Notta ayrıca tehdit eder gibi memurluk teklifinin kabul edilmemesi halinde özür durumları ile ilgili bir işlem yapılmayacağı da belirtiliyor.

GÖNDERİLEN İLETİ

Öğretmenlerin kişisel e-posta adreslerine gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi; “13-17 ağustos 2012 tarihleri arasında özür grubundan başvuruda bulunup ataması yapılmayan ekli listede gerekli bilgileri yazılı öğretmenlerin eşinin özrünün bulunduğu il, ilçe emrine memur olarak atanıp atanmayacaklarına ve memur olarak atanmak istemedikleri bundan sonra özür durumları ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacağı konusunda öğretmenler bilgilendirilerek dilekçe ile birlikte nüfus cüzdanı suretinin 11/10/2012 tarihi itibariyle saat 18,00 kadar e-mail yoluyla acele olarak gönderilmesi gerekmektedir.”(İstanbul/EVRENSEL)


‘ÖĞRETMEN AÇIĞI SORUNU ÇÖZÜLSÜN’

MEB’in öğretmenlere yönelik bu teklifi ile ilgili görüşlerini sorduğumuz eğitim sendikası yöneticileri öneriye tepki gösterdi. “Bu bir hak gaspıdır” diyen yetkililer yapılanın “Kırk katır mı kırk satır mı” anlamına geldiğini ifade etti.
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, hükümetin ve bakanlığın bu öneriyle eş durumundan atamalar sorununun üstünü kapatmak istediğini söyledi. Öneriyi hukuk dışı ve bireyin kazanılmış hakkına yönelik bir girişim olarak değerlendiren Yıldız, “Türkiye’de bu kadar öğretmen açığı varken böyle bir önerinin gelmesi, öğretmenlerin itibarsızlaştırılması ve temel haklarının elinden alınması demektir. Öncelikle öğretmen açığı sorunu çözülsün. Önerinin hiçbir hukuksal yanı olmadığı gibi bu bir hak gaspıdır” dedi.  
Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığının bu öneri ile insanların yıllarca emek vererek kazanmış olduğu haklarının ellerinden alınmak istendiğinin altını çizen Yıldız, önerinin hukuksal bir dayanağının bulunmadığını sözlerine ekledi.


‘KIRK KATIR MI KIRK SATIR’MI DAYATILIYOR

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail  Koncuk, Muş’ta öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından teker teker telefon ile arandığını ifade ederek, MEB’nin  böyle bir uygulama ile öğretmenleri meslekleri ile aileleri arasında bir tercihe zorladığının altını çizdi. Koncuk, MEB’nin bu uygulama ile zaten mağdur ettiği eğitim çalışanlarını bir kez daha mağdur ettiğine dikkat çekerek ”Son zamanlarda MEB’in yapmayı alışkanlık hale getirdiği garip uygulamalara böylece bir yenisi daha eklenmiştir. Demokratik ülkelerde bu tür uygulamaların böyle telefonlarla değil, şeffaf ve açık bir şekilde yapılması gerektiğini MEB yetkililerine bir kez daha hatırlatıyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak kırk katır mı kırk satır mı tercihine zorlanarak mağdur olan eğitim çalışanlarının yanında olacağımızın bilinmesini isteriz.” şeklinde konuştu.


BAŞBAKAN TALİMAT VERMİŞTİ!

Gazetecilerin özür grubundan ataması yapılmayan hakkında parçalanmış aileler demesine kızan Başbakan, “Öğretmenlerin evinin yanına okul kuracak değiliz. Aynı ilde farklı ilçelerde görev yaparım diyen öğretmenler var. Bu öğretmenleri aynı ile getirdiğimiz zaman farklı ilçelerde çalışmalarında sorun olmamalı. Milli Eğitim Bakanımıza bu konuda yoğun çalışma yapacaksınız talimatını verdim” demişti

ÖNCEKİ HABER

Bu mu Avrupa standartı!

SONRAKİ HABER

İpotekli hayatlar...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...