04 Haziran 2019 12:57

Bayram namazında cumhuriyet karşıtı vaaz veren imam açığa alındı

Antep'te, bayram namazı öncesindeki vaazında, Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet karşıtı söylemlerde bulunan imam açığa alındı.

Ekran görüntüsü olayın sosyal medyada paylaşılan videosundan alınmıştır.

Paylaş

Antep'te, bayram namazı öncesindeki vaazında, Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet karşıtı söylemlerde bulunan ve bu vaazı tepki çeken cami imamı hakkında soruşturma başlatıldı.

"KEŞKE SAVAŞI KAYBETSEYDİK"

Merkez Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camisi'nde bayram namazı için gidenler, cami imamının vaaz sırasında, "Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan. Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik" ifadelerini kullandığını iddia etti. İmamın, söylediği öne sürülen sözler kısa sürede sosyal medya sayfalarında tepki topladı.

İMAM AÇIĞA ALINDI

Gaziantep Valiliği, bayram namazı öncesi vaazda sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İyinacar Camii imamının açığa alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, imam hakkında idari soruşturma açıldığı belirtilerek, "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisinde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır" denildi. (Gaziantep/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Asıl bayramı barışta yaşayacaklar

SONRAKİ HABER

Süleyman Soylu, Trabzon'da "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...