05 Haziran 2019 00:21

Bosch işçileri: Seçimin tekrarı için AKP’nin iddialarına inanan yok

İstanbul seçimlerinin tekrarıyla ilgili YSK'nin gerekçeleri de AKP'nin iddiaları da iktidarın beklediği karşılığı bulmuyor.

Fotoğraf: Bosch basın bülteni

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

YSK’nin İstanbul seçimlerini iptal etmesi ve AKP’nin iptal için ortaya attığı iddiaların Bursa’da ki Bosch fabrikasında pek de karşılık bulduğu söylenemez. Bosch fabrikasında görüştüğümüz işçiler, fabrikada AKP’li işçilerin “Kazanırken iyi de kaybederken neden kötü? AKP’li yöneticiler yaptıkları açıklamalarla bizi gülünç duruma düşürüyor” dediklerini aktardı.

‘DEVLET AKP’NİN ELİNDE, NASIL OY ÇALDILAR!’

İstanbul seçimlerini konuştuğumuz bir Bosch işçisi fabrikada işçilerin tartışmalarını şöyle aktardı: “Kimse CHP’nin oy çaldığını inanmıyor. Söyledikleri tek şey bu sefer CHP’liler oylarına sahip çıktı. AKP’li işçiler arasında Ekrem İmamoğluna inandığını söyleyen ve oy çalmadıklarını açıktan söyleyenler var. Bütün devlet AKP’nin elinde adamın ciğerini sökerler be öyle bir durum olsa.”

Bir başka Bosch işçisi ‘en fanatik’ AKP’li işçinin bile ‘çaldılar’ demediğini belirterek bir AKP’li işçinin sözlerini anlattı: “Utanıyorum bu yaptıklarından. İnsanların gözünde küçültmenin bir anlamı yok. Ben savunamıyorum artık neyini savunayım inanmadım şeyi nasıl savunayım çıkıp oy çaldılar diyeceğim. Ben bunu yapamam. Biz kazanırken iyi de kaybederken niye böyle oluyor. Bence neden kaybettiğimizin üzerinde durmalılar.”

KAYBETMEYİ KABULLENEMİYORUZ

Bir başka AKP’li işçinin ise gülerek “25 sene kazandık ilk kaybettiğimiz seçim onda da CHP hile yaptı deniyor. Kaybetmeyi kabullenemiyoruz açıkçası” dediğini söyleyen işçi, devam etti: “Artık A Haber izlemiyorum diyenlerin sayısı da artı fabrikada. Hatta şöyle diyorlar, şehirdekiler artık A Haber’i pek takip etmiyor ama köyde olanlar izliyor. Onlar için A Haber’in hâlâ bir karşılığı var.”

İSTANBUL’DA İNDİRİM, BURSA’DA ZAM

Fabrikada bir kişinin bile çıkıp “Oyumuzu çaldılar” dediğini duymadığını söyleyen bir başka işçi, şunları söyledi: “Yaptıkları açıklamalarla insan aklıyla oynuyorlar resmen. Her gün farklı bir şeyle karşımıza çıktılar. Şaşkınca yaptıkları açıklamaları izliyoruz. Bir de şöyle bir söylenti var ne kadar doğru onu bilmiyorum ama. AKP’nin Bursa’daki ilçe başkanları ulaşıma yapılan zamdan rahatsız ve geri çekilmesi için bastırıyor deniyor. Fabrikada da konuşuluyor zamlar. Bir de İstanbul’da yapılan indirimler konuşuluyor. Aynısı burada da olmalı diyor herkes. Bu durum AKP tabanında rahatsızlık yaratıyor. Bir tarafta indirim olurken diğer tarafta neden zam oluyor.”

ÖNCEKİ HABER

Arap otokratları Sudan’da umutları engellemek için nasıl komplo kurdu?

SONRAKİ HABER

Tazminatın fona devri işçileri öfkelendiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...