12 Ekim 2012 15:23

İşten atılan işçilere alkışlı destek eylemi

BAYRAMPAŞA Terazidere’de kurulu Çelik Çorap Fabrikasında zam isteyen üç işçinin işten atılması fabrikadaki diğer işçiler tarafından alkışlarla protesto edildi.Fabrikada sabahın erken saatlerinde işbaşı yapacak işçiler fabrikaya protesto alkışlarıyla girerken diğer atölye ve fabrikalarda çalışan iş&ccedi

İşten atılan işçilere alkışlı destek eylemi
Paylaş

BAYRAMPAŞA Terazidere’de kurulu Çelik Çorap Fabrikasında zam isteyen üç işçinin işten atılması fabrikadaki diğer işçiler tarafından alkışlarla protesto edildi.

Fabrikada sabahın erken saatlerinde işbaşı yapacak işçiler fabrikaya protesto alkışlarıyla girerken diğer atölye ve fabrikalarda çalışan işçiler de yapılanın doğru olmadığını söyleyerek “Özellikle ulaşım, elektrik, doğal gaz gibi zamların ardından işçilerin artık geçinebilecekleri bir ücret için zam istemelerinden doğal bir şey olamaz” diye tepkilerini dile getirdi.

Çelik Çorap Fabrikasında işten atma gerekçesi olarak da işçilerin zam talebini karşılayamamak gösteriliyor. Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Marco Polo gibi pek çok markaya çalışan Çelik Çorapları çeşitli gazetelerde ve dergilerde her dönem üretimleriyle ilgili açıklamalar yaparken internet sitesinde de “Kalitemiz, verdiğimiz söze sadık olmamız ile bilinen bir şirket olup, iç ve dış pazarda bulundukları ülkelerin önde gelen şirketlerine üretim yapmaktayız” ifadelerine yer veriyor. Böylesi büyük markalara iş yapan Çelik Çorap’ın zam yapmaması işçiler tarafından kabul edilmiyor.

Fabrika yöneticileri işçilerin zam talebini “Bizim yapacak çok bir şeyimiz yok, ulaşım, doğal gaz ve elektriğe yapılan zamlar bizi ilgilendirmez” diye yanıtlıyor.

Çevre fabrikalarda çalışan işçilerin de patronları tarafından sürekli “Çelik’te işçilere ne kadar az ücret veriyorlar biz size daha yüksek veriyoruz” şeklinde tehdit edildikleri ifade ediliyor. Aslında sadece Çelik Çorap işçileri değil diğer işçiler de ücretlerinin düşüklüğüyle sürekli tehdit ediliyorlar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aşkın mabedi tarih hırsızlarının elinde

SONRAKİ HABER

Tecavüzü kınayan kadınlar yargılandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...