04 Haziran 2019 04:28

İmamoğlu'dan Yıldırım'a tartışma programı yanıtı: Şartlı evetini kabul ediyorum

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'la televizyon programına çıkmaları konusuna ilişkin "Sadece İstanbul’u konuşursak şartlı bir evet' demişti. Ben şartlı evetini kabul ediyorum" dedi. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Binali Yıldırım'la televizyon programına çıkmaları konusundan açıklama yapan CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, "En sonda 'Sadece İstanbul’u konuşursak şartlı bir evet' demişti. Ben şartlı evetini kabul ediyorum" dedi. 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde ailesi ile birlikte yaptığı iftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandık görevlilerine ilişkin kararını kınadığını belirten İmamoğlu, “Onlar demokrasiye büyük zarar vermişlerdir ama bugün itibariyle alınan karara da şaşırmıyorum. Çünkü tuz koktu. Ne yapacaklarının hiçbir kıymeti yok. Şöyleydi, böyleydi demenin bir kıymeti yok. Bu kadar, tuz koktu. Acı bir süreç yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM İLE TARTIŞMA PROGRAMI

Binali Yıldırım'la televizyon programına çıkmaları konusundan açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Sadece İstanbul’u konuşursak şartlı bir evet' demişti. Ben şartlı evetini kabul ediyorum" dedi.

İmamoğlu "İstanbul ile ilgili üretilen tezleri, komplo teorilerilerini, projeleri konuşmak zorundayız. Elbette ki 6 Mayıs’ta alınan ve şu son alınan yargı kararını konuşmak zorundayız. Bunlar da İstanbul tanımına dahildir. Bunu bilgi olarak arkadaşlarıma verdim. Ben hazırım. Ekran konusunda, nasıl bir program olacağı konusunda danışmanlarım ve muhtemelen Sayın Yıldırım’ın danışmanları bir araya gelecek ve konuşacaklar. Milletimizin huzurunda neredeyse 17 yıl sonra iki siyasi kimliğin görüştüğü bir programı yaşatmış olacağız. Vesile olduğum için mutluyum” sözleriyle devam etti. 

AKP'Lİ ÜNAL: BAYRAMDAN SONRA TEMASA GEÇECEĞİZ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile bir görüşme yaptıklarını, Altay'ın da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ifade etti. Ünal, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayından sonra Sayın CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşme sağladığını, bayramdan hemen sonra temas gerçekleştirebileceğimizi ifade etti. İnşallah ortak canlı yayın için bayramdan hemen sonra bir temas gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı. 

Diğer yandan Binali Yıldırım, Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde bayram namazını kıldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “İnşallah tatil sonucu geri dönmeyi ihmal etmezler. Çünkü 23 Haziran’da da İstanbul bayramı var. İstanbul bayramına mutlaka bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz”  diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den YSK'ye: Bu tür davranışlar anlaşılması zor davranışlar

SONRAKİ HABER

Erdoğan: S-400'lerde geri adım atmamız söz konusu değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa