03 Haziran 2019 09:16

Savaş Buldan'ın öldürüldüğü gün doğan kızı: Birlikte hayal kuralım istedim

25 yıl önce babası Savaş Buldan iki arkadaşıyla birlikte öldürülürken doğan Zelal Buldan, babasına duyduğu özlemi sosyal medya hesabından paylaştı.

Görsel, 1994 yılında öldürülen iş insanı Savaş Buldan'ın kızı Zelal Buldan'ın Twitter hesabından paylaştığı aile fotoğrafı

Paylaş

25 yıl önce bugün babası Savaş Buldan iki arkadaşıyla birlikte öldürülürken doğan Zelal Buldan, "Kokunu bilmek istedim hep, bir babanın kokusunu. Babamın. Bir kez olsun sarılmak istedim sana hep. Sımsıkı, içten bir sarılış" dedi.

İstanbul'da Yeşilköy'de bir otelin çıkışında kaçırıldıktan iki gün sonra 3 Haziran 1994 tarihinde cenazeleri bulunan ve daha sonra isimleri mahkeme tutanaklarında "Öldürülecek Kürt İşadamları Listesi"nde yazılı olan Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ın kaybedilmelerinin üzerinden 25 yıl geçti.

Üç iş insanının öldürüldüğü gün Savaş Buldan'ın kızı Zelal Buldan dünyaya geldi. Zelal Buldan, görmediği babasına olan özlemini, sosyal medya hesabından paylaştı. Zelal Buldan, paylaştığı aile fotoğrafıyla birlikte şunları yazdı: "Hayallerimde yaşamakla kalmak istedim hep, birlikte hayal kuralım istedim. Bir hayal. İmkansız ama birlikte uzanıp düşlediğimiz masmavi bir hayal. Kokunu bilmek istedim hep, bir babanın kokusunu. Babamın. Bir kez olsun sarılmak istedim sana hep. Sımsıkı, içten bir sarılış. Tıpkı rüyamdaki o an gibi. Sahi, nasıl bir histir acaba seninle sarılmak? Bir fotoğrafımız olsun istedim hep. Ben, sen, annem ve abim. Bir aile fotoğrafı, basit ve sıradan. Bir küçük fotoğraf ve yanımda duran kanlı canlı sen. Anı ölümsüzleştiren bir fotoğraf ölümü de hissizleştirebilir miydi?"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fotoğraflarla, Kızılırmak Deltası'nda yaşayan rengarenk böcekler

SONRAKİ HABER

Hatay'da askeri araç devrildi: 19 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...