12 Ekim 2012 13:27

ODTÜ’de ‘Savaşa hayır’ paneli

ODTÜ’lü öğrenciler düzenledikleri panelde, hükümetin savaş politikalarına hayır diyen isimleri ağırladı.ODTÜ Fizik Bölümü P1 Amfisinde, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) içinde faaliyet yürüten öğrencilerin düzenlediği, “Suriye’de Savaş ve Kürt Sorunu” konulu panelin konuk

ODTÜ’de ‘Savaşa hayır’ paneli
Paylaş
Deniz Ortakçı

ODTÜ Fizik Bölümü P1 Amfisinde, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) içinde faaliyet yürüten öğrencilerin düzenlediği, “Suriye’de Savaş ve Kürt Sorunu” konulu panelin konukları BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, EMEP GYK Üyesi ve Yazar Mustafa Yalçıner ve Ortadoğu Uzmanı Bereket Kar oldu.

‘SADECE İKİ ÜLKEYİ İLGİLENDİRMEZ’

İlk sözü alan Bereket Kar, çıkacak muhtemel bir savaşın, sadece Suriye ve Türkiye arasında kalmayacağını belirterek, Rusya, İran ve Lübnan Hizbullahı’nın da denkleme dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

HALK TEKRAR ESAD’A YEDEKLENDİ

Kar, Suriye’de yaşananların başlangıçta halk isyanı olarak adlandırılabilecekken sonradan aynı halkın, emperyalist güçlerin beslediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gibi oluşumlar nedeniyle tekrar Esad’a yedeklendiğini söyledi.

YENİ OSMANLICILAR

Türkiye’nin Suriye üzerinden Osmanlıcılık planları yaptığına vurgu yapan Mustafa Yalçıner, “Zamanında Osmanlı ataları Almanya’dan medet umarak bölgede güç sahibi olmaya çalışırdı, şimdi de AKP kendisini yeni Osmanlı olarak görüp ABD’den medet ummaktadır” dedi.

SURİYE’NİN GELECEĞİ

Yalçıner, Suriye sokaklarında “Hıristiyanlar Beyrut’a, Aleviler tabuta” sloganları atan ÖSO gibi gruplar yüzünden bir dönem Esad’a karşı talepleri etrafında alanlara dökülen Alevi, Hıristiyan ve hatta Sünni kesimin tekrar Esad’ın destekçisi olmak zorunda olduğunu vurguladı.

Emperyalist müdahalenin karşında olduğunu belirten Yalçıner, “Suriye’nin geleceğine Suriye halkı karar verir” dedi.
Etkinlik, 5 Kasım’da görülecek tutuklu öğrencilerin mahkemesine katılma çağrısıyla sonlandı.

TUNCEL’DEN CHP’YE ELEŞTİRİ

Sebahat Tuncel ise Mecliste blok vekillerinin olmasının önemine dikkat çekti. Hem Suriye hem de Irak tezkeresine hayır dediklerini belirten Tuncel, CHP’nin tutumunu eleştirdi.

“Kılıçdaroğlu savaşa karşı çıkıyorsa kendi ülkesindeki ve Irak’taki savaşa neden karşı çıkmıyor?​” diye soran Tuncel, halkların ayaklandığı bölgede, daha sonra emperyalist güçlerin müdahaleleriyle daha gerici güçlerin iktidara geldiğini söyledi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2-B satışları 2013 bütçesinin gelir kapısı oldu

SONRAKİ HABER

Üniversite değil, ticarethane

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...