12 Ekim 2012 13:12

2-B satışları 2013 bütçesinin gelir kapısı oldu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2-B arazilerine başvuru süresinin 18 gün sonra sona ereceğini belirterek, “30 Ekim 2012 tarihi itibariyle 6 aylık başvuru süresi sona erecek olan 450 bin kullanıcıdan yaklaşık 300 bini başvurularını yaptı. Başvuru yapanların oranı yüzde 67’dir. Kalan 150 bin vatandaşın haklarını kaybetmemeleri için bir an

2-B satışları 2013  bütçesinin gelir kapısı oldu
Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlık Toplantı Salonu’nun da 2-B Çalışmalarına ilişkin gelinen nokta ve bundan sonraki sürece basın toplantısı düzenledi. 2-B arazilerine başvuru süresinin 30 Ekim’de tarihinde sona ereceğini belirten Şimşek, başvuru süresinin 18 gün sonra sona ereceğinin altını çizdi.

BAŞVURU ORANI YÜZDE 67

Bu çerçevede 54 ilde çalışmaların halen devam ettiğini vurgulayan Şimşek, “2-B kapsamında güncelleme ve kadastro çalışmaları tamamlanan 460 bin adet taşınmaz Maliye Bakanlığı’na teslim edildi. Bazı diğer taşınmazların çalışmaları da devam etmektedir. 460 bin taşınmaz üzerinden yaklaşık 560 bin vatandaş kullanıcı konumundadır. Bunların arasında 6 aylık başvuru süresi olanlar var 8 aylık başvuru süresi olanlar var. 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle 6 aylık başvuru süresi sona erecek olan 450 bin kullanıcıdan yaklaşık 300 bini başvurularını yaptı. Başvuru yapanların oranı yüzde 67’dir. Kalan 150 bin vatandaşın haklarını kaybetmemeleri için bir an önce başvurmaları gerekmektedir” dedi.

PROJE ALANI OLDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Antalya, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Sakarya ve Samsun’da bazı 2-B alanlarının proje alanı olarak onaylandığını belirten Şimşek, “Bu alanlarda kentsel dönüşüm uygulaması amacıyla 2-B taşınmazlarının devir işlemleri de devam etmektedir” dedi. Şimşek, proje alanı belirlenen yerlerdeki taşınmazlar için de vatandaşların başvuru yapmaları gerektiğini kaydetti. (ANKARA)


14 İLDE YOĞUN BAŞVURU

Söz konusu başvuruların yüzde 85’inin 14 ilde yoğunlaştığını belirten Şimşek, bu illerin “İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Ankara, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Adana, Mersin. Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Zonguldak” dedi.

Bakan Şimşek, 2-B gelirlerinden bir kuruşun dâhil bütçeye gelir öngörmediklerini belirterek, “Maliye Bakanlığı’nın şu anda sonuçlandırması gereken taşınmaz sayısının yaklaşık 35 yıllık satışa denk geliyor. Burada biz iyi bir sistemle sorunsuz bir şekilde bu süreci tamamlamak istediğimiz için bu konuda basın toplantısı yapıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Aysel Doğan'a 18 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de ‘Savaşa hayır’ paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...