02 Haziran 2019 12:43

Aroma’da TİS imzalandı: Kayıplarımız az da olsa giderildi

Bursa’da kurulu bulunan ve Tekgıda-İş’in örgütlü olduğu Aroma fabrikasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bursa’da bulunan Aroma fabrikasında Ocak ayı başında başlayan toplusözleşme görüşmeleri sonunda anlaşma ile noktalandı.

Sözleşmede birinci yıl 700 lira artı 8 lira kıdem, ikinci yıl enflasyon artı 5 lira kıdem zam alındı. Asgari ücret altında kalan işçiler ise ücretleri ise asgari ücretle eşitlenip ardından zamdan yararlanacak.

Sözleşmeyle ilgili Tekgıda-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada “Sözleşme görüşmeleri süresince taraflar karşılıklı olarak iyi niyetli ve anlayışlı yaklaşımlarını göstererek Aroma işçisini bayramdan önce mutlu edecek bir toplu iş sözleşmesi imzaladı. Bu iyi niyet ve anlayışından dolayı iki tarafa da teşekkür ediyoruz” dendi.

‘KAYIPLARIMIZ AZ DA OLSA GİDERİLDİ’

İmzalanan sözleşmeyi olumlu karşıladıklarını söyleyen bir Aroma işçisi şunları söyledi: “Biraz rahat nefes alma şansımız oldu. Az çok kayıplarımız karşılandı. Sözleşmeye patron sıfır kıdemle oturdu ama şu an ilk yıl için 8 lira ikinci yıl içinde 5 lira kıdem zammı alınması iyi oldu bizim için. Fakat her sözleşmede patron ya ücrette ya da kıdem de sıfır diyerek oturuyor masaya. Sonra da artış yaparak olumlu bir tablo çiziyor. Fabrikada beklenti yüksekti geçen sözleşmeden bu yana temel tüketim mallarına gelen zamlar ortada sürekli bir zam hali var yaşamımızda. Gelen zamlar karşısında bizim maaşlarda uçtu gitti. O yüzden beklentimiz yüksekti imzalanan sözleşmeyle biraz olsun kayıplarımız giderildi. Fakat hayat pahalılığı böyle devam ederse aldığımız bu zamdan da bir şey kalmayacak elimizde onu da biliyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da bir erkek eşini bıçaklayarak öldürdü

SONRAKİ HABER

Karpuz üreticileri borçla üretim yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...