02 Haziran 2019 10:50

Sürgü Barajı'nda balık ölümleri ve koku tedirginliği

Malatya Doğanşehir’deki Sürgü Barajı'nda balık ölümleri yaşanıyor. Ölümler ve kötü koku bölge halkında tedirginlik yarattı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bulunan Sürgü Barajı'nda, son 10 yılın en büyük doluluk oranı yaşanırken, sebebi belirlenmeyen balık ölümleri ve koku bölge halkını tedirgin ediyor.

Sürgü Barajı'nda yetişen alabalık ve tatlı su balıklarından binlercesi ölü olarak kıyıya vurdu. Balık ölümlerinin nedenini bilmeyen baraj etrafında arazisi olan vatandaşlar, kötü kokudan dolayı rahatsız olduklarını söyledi. Savaklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Alkan, konuyu yetkililere bildirdiklerini belirterek, “Yaklaşık 10 yıl önce yine böyle bir olayın gerçekleşti. Bu bir hastalık. Yanlış değilsem mantar hastalığı, yetkililerden haber bekliyoruz. Doğanşehir ilçe jandarma ekipleri numuneleri alıp gerekli yerlere bildirdiler, sonuç bekliyoruz” dedi.

Çiftçi Ali Çetintaş ise, “Tarlamız, bahçemiz burada arazimizin kenarına yaklaşamıyoruz çok pis kokuyor. Hastalık yayabilir, yetkililerden yardım bekliyoruz balıklar sonuçta bir canlıdır ölmesinler” diye konuştu. (Malatya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Irak yumurta ithalatını durdurdu, üretici zarar etmeye başladı

SONRAKİ HABER

Öykü Arin'e bu kez babadan ilik nakledildi: Donör olun, umut olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...