02 Haziran 2019 04:19
Son Güncellenme Tarihi: 02 Haziran 2019 16:41

Keskin ve Yusufeli'de AKP, Honaz'da CHP, Kesmetepe'de DSP kazandı

Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden sandık başına gidilen Honaz'da CHP, Keskin ve Yusufeli'de AKP, Kesmetepe’de ise DSP'nin adayı seçimi kazandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 7 seçim bölgesinden Denizli'nin Honaz, Artvin'in Yusufeli ve Kırıkkale'nin Keskin ilçeleri ile Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesindeki yenileme seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri Kırıkkale Keskin'de AKP Adayı Dede Yıldırım; Artvin Yusufeli'de AKP Adayı Eyüp Aytekin; Denizli Honaz'da CHP Adayı Yüksel Kepenek, Adıyaman Besni'ye bağlı Kesmetepe’de ise DSP Adayı Ali Yılmaz kazandı.

HONAZ'DA SEÇİMİ CHP'Lİ YÜKSEL KEPENEK KAZANDI

Denizli’nin Honaz ilçesinde resmi olmayan sonuçlarına göre seçimi CHP Adayı Yüksel Kepenek kazandı. CHP'li Kepenek belediye başkanlığını yüzde 54,9 oy oranıyla kazanırken AKP'li Turgut Devecioğlu yüzde 42,9 oy oranında kaldı. CHP’liler sonucu kutlarken, CHP’li Kepenek ile seçimi takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sandık görevlilerine sandık nöbeti çağrısı yaptı. Yapılan sayım sonuçlarına göre CHP Adayı Kepenek, 10 bin 673 oy alırken, AKP'li Turgut Devecioğlu 8 bin 336 oyda kaldı. Honaz'da 31 Mart seçimlerinin ardından yapılan ilk sayımda fark 8 iken bu seçimde CHP farkı 2 bin 337'ye çıkarmış oldu.

Honaz'daki sonuçlara ilişkin Evrensel'e konuşan CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba "Hak, hukuk ve adalet yerini buldu. Seçmenin iradesini gasbetmişlerdi. Seçmen çok net bir cevap verdi. Ciddi anlamda bir farkla seçim kazanıldı. Bunun İstanbul'a çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Ekrem abi için de her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum" dedi.

KESKİN'DE SEÇİMİ AKP'Lİ DEDE YILDIRIM KAZANDI

Kırıkkale Keskin'de 2 bin 426 oy alan AKP adayı Dede Yıldırım, 2 bin 165 oy alan Millet İttifakı adayı İYİ Partili Necati Alsancak'ın önünde yer alarak seçimi kazandı. MHP adayı ise 679 oy aldı. 31 Mart'ta yapılan seçimde İYİ Partili Alsancak bin 806 oy, AK Partili Yıldırım ise bin 800 oy almıştı. Seçim, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu kararıyla iptal edilmişti.

"BAŞARI ERDOĞAN'IN"

AKP'liler seçim sonuçlarının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. AKP Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, "Bu başarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısıdır" dedi.

AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Keskin Belediye Başkan adayı Dede Yıldırım da Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar ve partililerle bir araya geldi.

YUSUFELİ'DE AKP ADAYI EYÜP AYTEKİN KAZANDI

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yenilenen belediye başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın AKP'li Adayı Eyüp Aytekin kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, geçerli oyların 2 bin 446'sını alan Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Eyüp Aytekin seçimi kazandı. Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Barış Demirci 2 bin 79, Saadet Partisinin adayı Mustafa Aksoy ise 19 oy aldı.

Parti binası önünde basın mensuplarına açıklama yapan AKP Artvin Milletvekili Erkan Balta, "Hak yerini buldu, emanet ehlinde kaldı. 31 Mart'ta Yusufelililer şaka yaptı, CHP'liler de bunu gerçek zannetti" diye konuştu. 31 Mart'ta seçime girmesine rağmen 2 Haziran seçimlerinden çekilen MHP adayına da teşekkür etti.

Eyüp Aytekin ise demokrasinin kaybedeninin olmayacağını dile getirerek, şunları söyledi:
"Hakikaten uzun bir seçim süreci geçirdik. Vatandaşlarımız ilçesinin geleceğine sahip çıktı. Özellikle Cumhur İttifakı'yla birlikte 2 Haziran sürecine gitmemiz yeni bir sinerji katmış oldu. Ben bu vesileyle emeği geçen bütün hemşehrilerime, Cumhur İttifakı'nın iki değerli teşkilatına çok çok teşekkür ediyorum."

EYÜP AYTEKİN KİMDİR ?

15 Mart 1964 tarihinde Artvin ili Yusufeli ilçesi Çıralı Köyü’nde doğdu. İlkokulu Çıralı Köyü'nde okudu. Ortaokul ve liseyi 1982 yılında Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Aytekin, 1982 yılında girdiği 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1987 yılında bitirdi. Öğretmenliğe Antalya Elmalı İmam Hatip Lisesi'nde başlayan Aytekin, 1991 yılında Yusufeli İmam Hatip Lisesi'ne atandı. Uzun yıllar ilçedeki okullarda eğitim ve idarecilik görevlerini sürdüren Aytekin, 2008 tarihinde görevinden ayrılarak AK Parti’den aday gösterildiği 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Yusufeli Belediye Başkanlığı'na seçildi. Aytekin, evli ve 3 çocuk babası.

KESMETEPE’DE DSP KAZANDI

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesinde belediye başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre DSP'nin adayı Ali Yılmaz kazandı. Bin 211 seçmenin olduğu beldede, bin 115 kişi oyunu kullandı.

Seçimde, AKP 65, CHP 325, Demokrat Parti (DP) 320, MHP 3 ve DSP ise 370 oy aldı. Seçimde 32 oy ise geçersiz sayıldı.

SANDIKLAR 17.00'DE KAPANDI

YSK'nin 31 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'ni iptal ederek yenileme seçimlerinin 2 Haziran'da yapılmasına karar verdiği ilçelerden cezaevi sandıkları hariç Honaz'da 21 bin 810 seçmen 76 sandıkta, Yusufeli'nde 5 bin 219 seçmen 20 sandıkta, Keskin'de 6 bin 396 seçmen 24 sandıkta, Besni'ye bağlı Kesmetepe beldesinde ise bin 205 seçmen 7 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00'de son buldu.

YSK'nin 27 Mart'ta aldığı Mahalli İdareler Ara Seçimleri'nin 2 Haziran'da yapılması kararı gereği yeni kurulan köylerle mahalle iken köy statüsüne dönüşen yerleşim birimlerinde ve herhangi bir nedenle organları boşalan köy ve mahallelerde veya 31 Mart 2019'da seçimi yapılamamış beldeler ile köy ve mahallelerde de sandık kuruldu.

KESKİN'DE SANDIK BAŞINDA ARBEDE

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu'nda bulunan 1009 numaralı sandıkta oy kullanan bir seçmen, kabine bir arkadaşıyla girmek isteyince sandık görevlisi ile tartıştı. Diğer seçmen ve partililerin de dahil olmasıyla tartışma büyüdü ve arbede yaşandı. AKP ve İYİ Partililer, sınıfa girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine gelen polislerin müdahalesiyle arbede daha da büyümeden önlendi. Oylarını kullanan seçmenler, okuldan çıkarıldı.

İYİ PARTİLİ SEYMEN: DEMOKRASİNİN GALİP GELECEĞİNE İNANIYORUZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, sandık başında meydana gelen arbede hakkında partililerden bilgi aldı. Kırıkkale İl Başkanı Bülent Altınışık ve Keskin Belediye Başkan adayı Necati Alsancak ile birlikte seçimin yapıldığı okulları gezen Seymen, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Seymen, “Bu arbedeler, temenni ve tasvip etmediğimiz hadiseler. Fakat bunun asıl sebebine bakmak lazım. Biliyorsunuz bugün Keskin’de belediye başkanlığı seçimi ikinci kez yapılıyor. 31 Mart seçimlerinde adayımız ipi göğüsleyip, belediye başkanı olmuşken tamamen Yüksek Seçim Kurulu’nun yaptığı hata sebebiyle, seçmen listelerini sağlıklı oluşturmaması sebebiyle, burada seçim tekrarı yapılıyor” demişti.

HONAZ’DA AKP VE CHP'NİN ADAYLARI OYLARINI KULLANDI

Denizli'nin Honaz ilçesinde tekrarlanan belediye başkanlığı seçiminde, Cumhur İttifakı'nın AKP'li Turgut Devecioğlu ve Millet İttifakı'nın CHP Adayı Yüksel Kepenek oylarını kullandı. Devecioğlu oyunu, Atatürk İlkokulu'ndaki 1073 No'lu sandıkta attı. Oy kullanmaya eşi Canan Devecioğlu'yla birlikte gelen Turgut Devecioğlu, sandık görevlilerinden belediye başkanlığı pusulasını alıp kabine gitti. Devecioğlu, daha sonra oyunun bulunduğu zarfı sandığa bıraktı.

'HONAZLILAR EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR'

Seçimin tekrarlanma kararının ardından yoğun tempoda çalıştıklarını ifade eden Turgut Devicioğlu, “31 Mart seçimlerinin tekrarını bugün yapıyoruz. Honaz ilçemize hayırlı olsun. Hemşerilerimiz tekrar hizmet etme imkanı verirse, hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

'İKİNCİ RAUNDU DA KAZANACAĞIZ'

Millet İttifakı'nın CHP'li Belediye Başkanı adayı Yüksel Kepenek ise, oyunu Cumhuriyet İlkokulu'ndaki 1023 No'lu sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kepenek, “Honaz için hayırlı olsun. 31 Mart'ta yapılan seçim için maalesef yenileme kararı çıktı. Tekrar sandık başındayız. Başta İstanbul olmak üzere seçim yapılan diğer yerler için hayırlı olmasını dilerim. Demokrasi kazansın. Ben bunun demokrasi zaferi olduğunu düşünüyorum. Sandıkta birinci raundu kazandığımız gibi ikinci raundu da kazanacağız” dedi.

DENİZLİ HONAZ'DA 31 MART SEÇİM SONUÇLARI

Denizli’nin Honaz ilçesinde CHP adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389, AKP adayı Turgut Devecioğlu 9 bin 381 oy almıştı. İki partinin seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarının sonucunda aradaki fark 1’e inmiş, ardından AKP 5 kısıtlı seçmenin oy kullandığını iddia ederek seçimin iptali için YSK’ye başvurmuştu. AKP'nin itirazını kabul eden YSK, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

KIRIKKALE KESKİN'DE 31 MART SEÇİM SONUÇLARI

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti Adayı Necati Alsancak 1806, AKP Adayı Dede Yıldırım 1800 oy almıştı. AKP’nin 9 kısıtlı seçmenin oy kullandığı iddiasıyla yaptığı itiraz kabul edilmişti.

ARTVİN YUSUFELİ'DE 31 MART SEÇİM SONUÇLARI

Artvin’in Yusufeli ilçesinde ise CHP’den Barış Demirci, AKP’den Eyüp Aytekin’in aday olduğu seçimlerin sonucunda ilk sayımlarda CHP 2 oy farkla kazanmıştı. Ancak bir sandığa yapılan itiraz ile AKP bu kez 3 oyla kazandı. Fakat bu sandıkta 4 adet oy pusulası tespit edilemedi. Bu kez CHP’nin itirazı üzerine yeniden sayım yapıldı ve AKP bir oy farkla kazandı. Ancak 5 oy pusulası tespit edilemedi. Kısıtlı seçmen itirazlarının üzerine YSK, Yusufeli seçimlerini yenileme kararı aldı.

KESMETEPE'DE 31 MART SEÇİM SONUÇLARI

Seçimlerin yeniden yapıldığı bir diğer yer ise Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesi. Kesmetepe’de CHP ile Demokrat Partinin adaylarının oyu eşit çıktı. CHP’nin Adayı Hasan Koca ile Demokrat Partinin Adayı Yusuf Parlaker’in  281 oy aldığı seçimler, CHP’nin itirazı sonucunda 1 mükerrer oy tespit edilmesiyle iptal edildi.

SEÇİMİN İPTAL EDİLDİĞİ 3 YER DAHA VAR

YSK tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edildiği İstanbul'da 23 Haziran'da, Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesinde 21 Temmuz'da, Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesinde ise 4 Ağustos'ta yeniden seçim yapılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdemir'de patlama: 1'i ağır, 2 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

İsrail ordusundan Suriye'ye hava saldırısı: 3 asker öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa