01 Haziran 2019 13:53

Denizli’de minibüs şoförlerinin rekabet sorunu: 2,5 lira için ölümle yarışıyoruz

Denizli'de Göveçlik durağında minibüs şoförleri yolcu alabilmek için tehlikeye rağmen birbiriyle yarışıyor. "İki durak birleşse sorun çözülecek ama adım atmıyorlar."

Denizli Merkezefendi ilçesi

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli’de iki minibüs durağı arasındaki yolcu alma yarışı kaza riskini artırıyor. Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Göveçlik minibüs durağı ile 1200 Evler minibüs durağı arasındaki rekabetin son bulmasını isteyen minibüs şoförleri, “Büyükşehir Belediyesinin bu sorundan haberi var ama çözmüyor. İki durak birleşse sorun çözülecek ama adım atmıyorlar. Yarın ölümlü kaza olsa, haberimiz yoktu diyecekler” sözleriyle AKP’li Büyükşehir Belediyesine tepkilerini dile getirdi.

“KAZAYLA BURUN BURUNA GELİYORUZ”

Önceki yıllarda 1200 Evler minibüs durağında çalışan bir şoför, “Hemen her gün trafik kazasıyla burun buruna geliyoruz. 2 buçuk lira için bir şoför diğerinin önüne kırıyor. Ya da öndeki yolcuyu kapabilmek için aniden hızlanıyor, hatalı sollama yapıyor. Hal böyle olunca kavga, stres eksik olmuyor. Sabah 6’dan gece 12’ye canın burnunda çalışıyorsun. Dayanamadım durağı bıraktım” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR GÖRMEZDEN GELİYOR”

Denizli Büyükşehir olmadan önce Göveçlik’in köy statüsünde olduğunu sonradan mahalle statüsü aldığını belirten bir başka şoför, “Mahalle olduktan sonra Göveçlik de şehir içi taşımacılık plakası aldı. Göveçlik 1200 Evler durağının 6 kilometre gerisinde, kalan 14 kilometrede tehlikeli bir rekabet var. Çözüm basit, iki durak birleşse sorun çözülecek. 1200 Evler’de 66 Göveçlik’te 15 minibüs var. 70’den fazla minibüs kabul ediyor ama kalan 8-9 kişinin dediği oluyor. Büyükşehir istese çözer ama yıllardır görmezden geliyor. Yarın bir gün ölümlü kaza olsa ‘Bizim haberimiz yoktu bu sorundan’ diyecekler ama bilinmeyen bir sorun değil. Yolcular da şikayetçi bu durumdan” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bayram tatili başladı yollarda araç kuyrukları oluştu

SONRAKİ HABER

Karaburun Kent Konseyi: Yaylaköy afete maruz böle ilan edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa