01 Haziran 2019 13:23

Türkiyeli ve Yunanistanlı sanatçılar "Ah" sergisiyle Adasanat’ta

Adasanat, Türkiye ve Yunanistan'dan sanatçıların katılımıyla "Ah" sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 16 Haziran'a kadar görülebilir.

"Ah!" sergisinin afişi

Paylaş

Adasanat, Türkiye ve Yunanistan’dan sanatçıların katılımıyla gerçekleşen sergiye ev sahipliği yapıyor.

“Ah!” adını taşıyan serginin küratörlüklerini Gogo Smili ve Taner Güven üstleniyor, konsept ise Emre Zeytinoğlu’ya ait. Sergide Yunanistan’dan Panos Charalampous, Gogo Smili, George Stamatakis, Panos Mattheou, Spiros Emilios Tzimas, Stavros Panagiotakis, Kostas Pappas, Stefanos Dourtas; Türkiye’den ise Buket Güreli, Süreyya Acar, Hakan Gürsoytrak, Mehmet Güreli, Temür Köran, Taner Güven, Eyüp Öz, Selçuk Fergökçe, Yonca Saraçoğlu, A. Cem Şahin yer alıyor.

AH! ÜNLEMİNİN GENİŞ ANLAMI

Nikos Kazancakis’in “El Greko’ya Mektuplar” kitabında, bir rahip ile bir dervişin konuşmasından alınmış bir bölüm üzerine oluşturulan konu, “Ah!” ünleminin geniş anlamını öne çıkartıyor ve söz konusu ünlemin hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da benzer biçimdeki kullanımlarına dikkat çekiyor.

Öte yandan Şair Yorgo Seferis’in “Benim kaygım, en doğru, en kesin anlamı elde etmektir, benim için o ‘Ah’ yeter de artar bile; hiçbir zaman o ünlemi süslemeye kalkışmam” cümlesini içeren bir metin de sergideki sanatçılara esin kaynağı oluyor.

Sergi 16 Haziran’a kadar İstiklal Caddesi, Aznavur Pasajı 9. Kat'ta görülebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklanan Kayseri Sarız Çağşak Köyü Muhtarı Derviş Altun'a İngiltere’den destek

SONRAKİ HABER

Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü: Okunmasını sağlamak her yurtseverin görevidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...