01 Haziran 2019 13:13

Tutuklanan Kayseri Sarız Çağşak Köyü Muhtarı Derviş Altun'a İngiltere’den destek

Kayseri'de, 2014 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımı dolayısıyla tutuklanan Kayseri Sarız Çağşak Köyü Muhtarı Derviş Altun'a İngiltere'den 18 dernekten destek geldi.

Kayseri’de sosyal medya paylaşımları nedeniyle “terör örgütü propagandası” gerekçesiyle tutuklanan Kayseri Sarız İlçesine bağlı Çağşak Köy Muhtarı Derviş Altun’a İngiltere’den destek geldi

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri’de sosyal medya paylaşımları nedeniyle “terör örgütü propagandası” gerekçesiyle tutuklanan Kayseri Sarız İlçesine bağlı Çağşak Köy Muhtarı Derviş Altun’a İngiltere’den destek geldi. İngiltere’de bir araya gelen dernekler ortak açıklamada bulundu. 18 derneğin yaptığı ortak açıklamada “Derviş Altun serbest bırakılsın” denildi.

“BU TUTUKLAMA KABUL EDİLİR DEĞİLDİR”

DAY-MER adına açıklamayı okuyan Arif Bektaş, “Yargı reformu diye kameralar karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargıdaki sorunları çözme vaadinde bulunuyordu. Ama tek başına Derviş Altun’a uygulanan adaletsizlik bile bir kez daha Erdoğan’ın açıklamalarının göz boyamaktan başka bir şey olmadığını gösteriyor. Altun, 31 Mart yerel seçimlerinde Çağşak Mahallesi (Köyü) Muhtar adayı oldu. Seçimlerde adaylık başvurusunda hiçbir sıkıntı yaşanmamasına, seçildikten sonra da temiz belgesini almasına rağmen kısa bir süre sonra tutuklanması kabul edilebilir değildir” dedi.

18 DERNEKTEN ORTAK ÇAĞRI: DERVİŞ ALTUN’A SAHİP ÇIKACAĞIZ!

Sarız ve çevre köylere yaptığı katkıların herkes tarafından bilindiğine değinen Bektaş, “30 yıl boyunca eğitimci kimliği ile tanındı. Emek Partisi (EMEP) İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. Köy derneği yöneticiliği döneminde ise, köyler arası diyaloğu geliştirerek birlikte hareket edilmesi için yoğun çaba sarf etti. İşte bu yüzden Derviş Altun tutuklanmıştır. Sizin adaletiniz içinde bulunduğunuz duruma göre değişiyor. Yolunuz çıkmaz bir yoldur” diye konuştu.

Davanın 18 dernekle birlikte takipçisi olacağını belirten Bektaş, “Bizler bu davanın takipçisi olacağız. Çağşak halkının oylarıyla seçilmiş muhtardır” ifadelerini kullandı.

Ortak yapılan açıklamaya destek veren dernekler ise şöyle:

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER), BOZCA-DER, Kırkısrak Dayanışma Merkezi, Çağşaklılar Derneği, Dallıkavaklılar Derneği, Tavlalılar Derneği, Küçük Söbeçimenliler Derneği, Ördeklililer Derneği, Kürecikliler Kültür ve Dayanışma Merkezi, Tilkililer Derneği, Elbistanlılar Dayanışma Derneği, Alxas Derneği, Nurhaklılar Derneği, Koçgiriler Derneği, Göksunlular Derneği, Paz-Der (Pazarcıklılar Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği), Kaşanlılar Dayanışma Derneği.

NE OLMUŞTU?

Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Çağşak Köyü Muhtarı Derviş Altun, 2014 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımı dolayısıyla tutuklandı. (İngiltere/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler bayrama geçim derdiyle giriyor: Kimsenin cebinde 5 kuruş yok

SONRAKİ HABER

Türkiyeli ve Yunanistanlı sanatçılar "Ah" sergisiyle Adasanat’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...