01 Haziran 2019 12:37

Cumartesi Anneleri: 25 yıl karşımıza sadece kalın duvarlar çıktı

Cumartesi Anneleri 740'ıncı haftada bir araya geldi. Cumartesi Anneleri bu hafta Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri 740'ıncı haftada da bir aradaydı

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, 740’ncı hafta bir araya geldi. 740’ncı haftada Cumartesi Anneleri, 3 Haziran 1994’te gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın eşi Savaş Buldan, Kürt iş insanları Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın akıbetini sordu.

Bu haftaki açıklama yine polis kalkanları altında gerçekleşti. Açıklamaya HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Sezai Temelli, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gözaltında kayıp yakınları ve çok sayıda insan katıldı.

"BİR HUKUKSUZLUĞUN İÇİNDE YAŞATILIYORUZ"

Basın metnini gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun okudu. Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni açıkladığını değinen Tosun, “Biz Cumhurbaşkanı’nın çizdiği “pembe Türkiye tablosu” unda yaşamıyoruz. Kaybedilen sevdiklerimizin akıbetini öğrenemediğimiz bir belirsizliğin içinde yaşıyoruz. Hakikate ve adalete erişemediğimiz, taleplerimizi kamuoyuna aktaramadığımız bir hukuksuzluğun içinde yaşatılıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı’na seslenen Tosun, “Polisinizi, copunuzu, kalkanınızı, TOMA’nızı üzerimizden çekin. Kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’daki işgale son verin. Bunları yapmayacaksanız bize haktan hukuktan adaletten, reformdan hiç bahsetmeyin” diye konuştu.

“Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım için adalet istiyoruz” diyen Tosun şöyle devam etti:  “Gözaltına alınıp katledilişlerinin 25. yılında bir kez daha “Onları gözaltına alanları, kaybedenleri, katledenleri biliyoruz, adalet istiyoruz!” talebimizi tekrarlıyoruz. Kayıplarımızdan ve 41 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz.”

BULDAN: 25 YIL ADALET ARADIK...

Eşi Savaş Buldan’ı 25 yıl önce gözaltında kaybeden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “25 yıldır adalet aradık” dedi. 25 yıl boyunca bütün yetkili mercilere başvurduklarını söyleyerek, “25 yıllık dönem içerisinde başvurmadığımız, kapısını çalmadığımız hiçbir yer, hiçbir kapı kalmadı ancak karşımıza tek bir şey çıktı: Kalın duvarlar. 25 yıldır katillerin yargılanması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Cumartesi Anneleri barıştan hukuktan yana olan herkes bu olayların araştırılması için her şeyi yaptı. O günden bugüne değişen hiçbir şey olmadığını gördük. Ne yazık ki bu ülkede adaleti hiçbir zaman bulmadık. Bugüne kadar devam eden bu cinayetler hâlâ Tükiye’nin kanayan bir yarası olarak devam etmektedir” dedi.

"BABALARIMIZIN CANSIZ BEDENİNİ GAZETELERDE GÖREREK BÜYÜDÜK"

Buldan’ın ardından Adnan Yıldırım’ın kızı Leyla Yıldırım söz aldı. Yıldırım, “Biz, çocukları yıllarca babalarımızın cansız bedenlerini medyada gazetelerde görerek büyüdük. Halen faillerini izleyerek, aynı havayı soluyarak yaşıyoruz. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve Çete Başı Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mehmet Ağar’ın yargılanmasını istiyoruz. Yıllarca faillerin devlet tarafından açığa çıkarılmasını bekledik. Biz hakkımız olan adaleti istiyoruz. Katillerin gerçek anlamda yargılanmalarını istiyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki rahat yataklarında ölebilirler ama nesiller boyu katil olarak anılacaklar. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da bir erkek sürekli taciz ettiği eski eşine kezzaplı saldırıda bulundu

SONRAKİ HABER

Kur'an sohbetinde AKP propagandası: İstanbul’u almak için cenneti pazarlıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...